Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihlava v říjnu dokončí šatny u malé haly, připravuje bourání velkého zimního stadionu

Jihlava v říjnu dokončí zázemí se šatnami u menší haly pro lední sporty. Investice za 24 milionů korun bez daně souvisí s přípravami na bourání sousedního Horáckého zimního stadionu, na jehož místě chce město postavit víceúčelovou arénu s předpokládanými náklady okolo 1,5 miliardy korun. Teď čeká na to, jestli na arénu dostane dotaci od Národní sportovní agentury, řekl náměstek primátorky Petr Ryška (ODS).

„Uvidíme, jak to dopadne. My jsme přesvědčení o tom, že ten náš projekt je, ne-li nejlepší, tak určitě jeden z nejlepších, které tam jsou a tu podporu si zaslouží," řekl Petr Ryška. Radnice by podle něj chtěla dostat dotaci 300 milionů korun, což je nejvyšší možná částka. V takovém případě by podle náměstka mohlo být nové sportoviště přibližně v takovém rozsahu, jak si město představuje. Kraj Vysočina už na arénu slíbil dát půl miliardy korun.

Jihlavská radnice teď provádí 13 větších investičních akcí. Vedle zázemí u „zimáčku" se například podílí na stavbě Ředitelství silnic a dálnic, díky níž vznikne nová protihluková stěna u silnice I/38 a zároveň tam bude obnovený sjezd z Jihlavy - Pávova. U nemocnice v ulici Vrchlického dokončí město na podzim nové zastávky MHD, připravuje rekonstrukci hráze rybníka Lužný u Pístova. V září zahájí stavbu další části trolejové dráhy směrem na Bedřichov, což bude stát 129,8 milionu korun bez daně.

Blíže jihlavskému urgentu. Na ulici Vrchlického začne stavba dvou nových zastávek MHD

Přibližně tři měsíce, tedy zhruba do konce listopadu, by měla trvat výstavba nových zastávek v Jihlavě na Vrchlického ulici. Budou určeny hlavně cestujícím, kteří půjdou na ošetření na urgentní příjem. Nové zastávky je oproti těm stávajícím...

Zdražování materiálů na stavebním trhu podle náměstka zatím na letošní investice Jihlavy nemělo větší dopad. U některých akcí byla výsledná cena od dodavatelů dokonce podstatně nižší. „Samozřejmě jsou stavby, kde jsme museli kývnout na ceny vyšší, než jsme si představovali. Ale když se to zprůměruje, tak spíš bych dokonce řekl, že něco maličko šetříme oproti tomu, co jsme předpokládali," řekl Ryška.

Největší obavy má radnice z toho, jak se výkyvy na trhu dotknou chystané arény. „Pokud by byla zrovna z těch staveb, kde by to mělo jít nahoru a ne dolů," podotkl Ryška. Stavební povolení na arénu má Jihlava od června. Výběrové řízení na dodavatele by podle Ryšky mohlo začít koncem letoška nebo na začátku příštího roku, po dokončení dokumentace pro provedení stavby.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Horácká aréna

Štítky stavby, správa, stadion, Jihlava, Petr Ryška, ODS, Ředitelství silnic a dálnic, Kraj Vysočina, šatna, zimní stadion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava v říjnu dokončí šatny u malé haly, připravuje bourání velkého zimního stadionu | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.