Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Koronavirus vezme Jihlavě i průvod svatého Martina. Bylo přihlášeno asi 70 prodejců

Již po třiadvacáté se měl v Jihlavě konat průvod svatého Martina. Kvůli pandemii nemoci covid-19 a s ní souvisejícími vládními nařízeními se ale musí tradiční akce zrušit. Poslední tečkou byl celorepublikový zákaz stánkového prodeje.

Tradiční svatomartinský průvod s jarmarkem se letos nemůže uskutečnit kvůli omezenému shromažďování lidí a hlavně kvůli zákazu stánkového prodeje. Magistrát o zrušení informoval stánkaře, prodejce i ostatní aktéry.

„Na svatomartinský jarmark bylo přihlášeno přibližně 70 prodejců. Počítalo se také s promítáním videí a fotografií z minulých ročníků na dvě LED obrazovky umístěné na Masarykově náměstí. Nic z toho se ale neuskuteční,“ oznámil dnes mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk.

Finanční náklady na zajištění letošního Martina nevznikly zatím téměř žádné. „Příprava tradiční akce v letošním roce v podstatě nebyla, neboť situace s pandemií nám to ani nedovolila. A tak jsme do poslední chvíle věřili aspoň v uspořádání svatomartinského jarmarku s videoprodukcí na Masarykově náměstí. Bohužel není možné ani to. Z hodinové smyčky z minulých ročníků ale vznikne alespoň krátká pozvánka na příští rok, která bude umístěna na sociálních sítích města,“ doplnil vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy Tomáš Koukal.

Vedení města se na svém včerejším zasedání zabývalo také podobou letošních Vánoc. Ty tento rok budou bez kluziště i jarmarku. Nakonec bude v Jihlavě pouze nazdobený stromeček i ulice, to doplní Ježíškova pošta, betlém a soutěž o nejlépe nazdobený stromeček. Poblíž stromu bude umístěn také slámový betlém.

Zastupitelé dnes na svém zasedání otevřeli další téma – letošní Vánoce. Nakonec to vypadá, že se budou muset obejít bez kluziště a jarmarku. Podle informací z minulého týdne, které měla redakce k dispozici, se s kluzištěm a stánky původně spíše...

Jasno už je i v otázce oslav Nového roku. Pokud to epidemiologická situace dovolí, tak se lidé mohou těšit na videomapping, který by měl nahradit tradiční ohňostroj.

ANKETA: Novoroční ohňostroj v Jihlavě nahradí videomapping. Tématem bude Mahler

Jihlavští zastupitelé na svém dnešním zasedání mimo jiné řešili novoroční oslavy. Schválili přesun 180 tisíc korun v rámci rozpočtu na pořízení videomappingu, který nahradí novoroční ohňostroj, a to i přes nedoporučující stanovisko finančního...

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky svatý Martin, průvod, covid, koronavirus, Jihlava, COVID-19, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirus vezme Jihlavě i průvod svatého Martina. Bylo přihlášeno asi 70 prodejců | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.