Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlava zajišťuje skalní masivy. Na padající kameny upozorňují dopravní značky

V Jihlavě u Staré plovárny jsou od loňského roku k vidění sítě, které chrání tamní svah. V tomto roce město začíná pracovat na ochraně dalších dvou skalních masivů, a to u Teniscentra na Mostecké ulici a pod hřbitovem na Kalvárii.

Město Jihlava zajistilo skalní masiv na Křižíkově ulici, aby případné kamení nemohlo nikoho a nic ohrozit. „Svah nad garážemi nedaleko Staré plovárny je zajištěn pevnými ocelovými sítěmi kotvenými přímo do svahu. Opatření si vyžádalo investici ve výši 2,2 milionu korun. Jde zatím o první takto zajištěné místo v Jihlavě. Brzy se ale budou zabezpečovat i skály pod hřbitovem na Kalvárii a na Mostecké ulici blízko Teniscentra. Tam už několik měsíců na možné problémy s padajícím kamením upozorňují dopravní značky,“ popisuje plány jihlavské radnice její mluvčí Radovan Daněk.

Projektová dokumentace na zajištění stability skalní stěny v ulici Křižíkova a v ulici Mostecká byla zpracována firmou CTB a.s. Praha. Už v loňském roce proběhla realizace v ulici Křižíkova, v lokalitě Mostecká došlo k úpravě projektové dokumentace, kde bude obdobným způsobem podél skalní stěny a přilehlých svahů provedeno zabezpečení ochranného záchytného plotu ve dvoumetrové výšce. „Realizace se předpokládá na podzim letošního roku, případně na jaře 2021,“ dodává Daněk.

V Mlýnské ulici technici zajistí skalní stěny v těsném sousedství hřbitova Na Kalvárii. Zajištění provedou kombinací vysokopevnostních sítí kotvených do skalního masívu a ochranného záchytného plotu pod skalní stěnou. „Realizace se předpokládá do konce roku 2020,“ dodává na závěr mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky skála, masiv, zabezpečení, Jihlava, hřbitov, kalvárie, svah, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava zajišťuje skalní masivy. Na padající kameny upozorňují dopravní značky | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.