Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Několik nej z brodské porodnice. Nejtěžším miminkem byl šestikilový Štěpán, nejoblíbenější loňské jméno je Eliška a Matyáš

Uplynulý rok 2021, který je již za námi, byl úspěšný pro havlíčkobrodskou porodnici. V tomto zařízení během uplynulých 12 měsíců proběhlo 1431 porodů, narodilo se 20 dvojčat. Rodily zde i ženy, které nebydlí na Vysočině.

Několik nej

Největším dítětem byl Štěpán s porodní váhou 6000g, nejmenší pak Áron s 1500g. „Nejvíce miminek se narodilo v červenci - 145 a červnu -136. Narodilo se více děvčat 746, chlapců bylo 705," jmenuje Petra Černo, mluvčí Nemocnice Havlíčkův Brod. 

Počty porodů v havlíčkobrodské porodnici v posledních letech
2020 - 1374
2019 - 1415
2018 - 1464
2017 - 1431

Nejoblíbenějšími jmény roku 2021 jsou Matyáš a Eliška. Rodiče pak často pro své potomky vybírali také jména Matěj, Jakub, Jan a Vojtěch. Pro holčičky Anna, Amálie, Natálie a Ema/Emma.

Rodičky také ze zahraničí 

„Největší počet rodiček byl samozřejmě z Havlíčkobrodska, následoval okres Žďár nad Sázavou, Jihlava, Pelhřimov, Chrudim, Kutná Hora, Pardubice a Praha. Přijely k nám však i rodičky z Mostu, Ostravy či Olomouce. Rodilo u nás 15 maminek ze Slovenska a 1 z Ukrajiny," vyjmenovala dále Černo. 

Na Julinku si budeme chvíli zvykat, říká maminka z Polné, která porodila první letošní miminko na Vysočině

Prvním miminkem narozeným v roce 2022 na Vysočině je Julinka, která přišla na svět v jihlavské porodnici. V neděli 2. ledna ji v nemocnici navštívil hejtman kraje Vítězslav Schrek, který její mamince předal dárky.

Prvním miminkem nového roku, které přišlo na svět v této porodnici, je Malvína Šimková z Čáslavi. Narodila se v 2. ledna 2022 v 7:24. Ve stejný den na svět přišla ještě další dvě miminka - Anastázie z Dobronína v 8:43 a Štěpán z Libenice u Kolína v 16:29.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Havlíčkův Brod

Štítky porod, porodnice, Havlíčkův Brod, 2021, 2022, narození, statistika, Kraj Vysočina, Nemocnice Havlíčkův Brod, Ukrajina, Slovensko, Praha, okres Havlíčkův Brod, Jihlava, Žďár nad Sázavou, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Několik nej z brodské porodnice. Nejtěžším miminkem byl šestikilový Štěpán, nejoblíbenější loňské jméno je Eliška a Matyáš | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.