Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Havlíčkobrodský domov pro seniory potřebuje pomoc dobrovolníků. Hledá hlavně zdravotníky

Domov pro seniory v Havlíčkově Brodě zřizovaný městem potřebuje pomoc dobrovolníků. Potýká se s velkým počtem pracovníků nakažených covidem-19. Pokud se situace během týdne výrazně zhorší, požádá město hejtmana Vysočiny o spolupráci se zajištěním pomoci od armády či hasičů, dnes řekla mluvčí radnice Alena Doležalová.

V domově v Reynkově ulici je nemocných pět z deseti zdravotních sester. Covid-19 má i dalších 12 pracovníků. Celkem v domově se 131 klienty pracuje 81 lidí. „Teď potřebujeme doplnit především řady zdravotnického personálu, dá se říct, že budeme rádi za každou pomoc. Pokud by nám mohl někdo vypomoci, velmi bychom to ocenili," řekla ředitelka zařízení Magdalena Kufrová. Dobrovolníci se mohou hlásit na číslech 569 497 105 a 569 497 106.

Domov už nechal testovat první část klientů. Zatím se koronavirová nákaza potvrdila u 13 z nich. Další ale mají příznaky nemoci včetně zvýšených teplot a testování bude pokračovat. Kvůli situaci v domově pro seniory jednal podle Doležalové v neděli krizový štáb města. Podle vývoje situace zváží, zda požádá o pomoc kraj.

Na Vysočině už kvůli koronaviru pomáhala armáda asi dva týdny od konce července v Alzheimer centru v Jihlavě a v září v domově pro seniory v Humpolci. Hasičský záchranný sbor pomohl zjara krajskému zařízení pro lidi s demencemi v Břevnici na Havlíčkobrodsku.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, covid, správa, sociální, senioři, domov, pomoc, dobrovolník, domov pro seniory, COVID-19, Kraj Vysočina, Havlíčkův Brod, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Havlíčkobrodský domov pro seniory potřebuje pomoc dobrovolníků. Hledá hlavně zdravotníky | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.