Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Vysočině ještě mohou lyžaři na Šacberk a Čeřínek, vleky ale jezdí kratší dobu

Na Vysočině si ještě lyžaři mohou užít poslední sníh na sjezdovkách Šacberk a Čeřínek u Jihlavy. V jihlavském Českém mlýně je stále uměle zasněžený okruh pro běžkaře. Hodiny pro veřejnost v tomto týdnu nabízí na svých závodních tratích také novoměstská Vysočina Arena, kde lyžařskou sezonu ukončí v neděli karnevalové poslední mazání.

Na Šacberku u Jihlavy bude jezdit vlek do čtvrtka od 9:00 do 14:00. „Máme dost sněhu, nahlásila se nám ještě i škola," řekl Lukáš Havlíček z areálu. Pokud to dovolí počasí, mohly by být poslední jízdy na Šacberku o víkendu.

Na Čeřínku pustí vlek dnes od 15:00. „Nějací lidé slibují, že přijedou, tak uvidíme," řekl Vladimír Cháb za provozovatele. Uvedl, že o případných dalších jízdách vleku se bude rozhodovat den ode dne.

Lyžařský okruh v jihlavském areálu Český mlýn byl o víkendu v ranních hodinách díky nízkým teplotám dobře sjízdný. „Teplé počasí přes den se však samozřejmě na kvalitě okruhu podepisovalo. Nicméně ani s prvním jarním dnem nekončíme," uvedl spolek Lyžařské Jihlavsko na webu. Jeho členové mají v plánu rozhrnout poslední hromady technického sněhu v úterý. Jihlavané tak budou moci na lyžích ve středu oslavit 90 dnů provozu běžkařské trati.

V novoměstské Vysočina Areně začne v neděli karnevalová oslava závěru sezony se soutěžemi dvě hodiny po poledni. „Uvidíme, co nám sněhové podmínky dovolí a co budete mít chuť si zkusit. Ale zatím to se sněhem v areálu vypadá kupodivu dobře," uvedli organizátoři.

Do konce minulého týdne se lyžovalo také na Harusově kopci v Novém Městě na Moravě a na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí, oba areály už lyžařskou sezonu ukončily. Teploty by se na Vysočině podle meteorologů mohly v nejbližších dnech dostávat i k 15 stupňům Celsia, mrznout by nemělo ani v noci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, počasí, rekreace, hory, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině ještě mohou lyžaři na Šacberk a Čeřínek, vleky ale jezdí kratší dobu | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.