Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na Vysočině funguje pět sjezdovek, vlekaři plánují lyžování i v příštím týdnu

Na Vysočině se dá lyžovat na pěti sjezdovkách. Na Žďársku jsou otevřené skiareály Harusův a Fajtův kopec, u Jihlavy Čeřínek a Šacberk, vlek jezdí také na Křemešníku u Pelhřimova. Správci skiareálů většinou řekli, že by chtěli udržet provoz také v příštím týdnu, i kvůli jarním prázdninám v jihomoravských školách. Na uměle zasněžené trati v Jihlavě budou dnes závody, pak bude zase volně přístupná. Tratě novoměstské Vysočina Areny budou kvůli závodům pro veřejnost uzavřené o víkendu.

Na Vysočině se čtvrteční teploty dostaly i k deseti stupňům Celsia, místy pršelo. Ochladit by se podle meteorologů mělo o víkendu, v noci by mohlo znovu mrznout.

Na sjezdovce Fajtův kopec u Velkého Meziříčí jsou na sobotu naplánované závody, v příštím týdnu by tam měly lyžovat i děti z brněnského příměstského tábora. Na 16. března byl kvůli špatnému počasí z dneška přeložený lyžařský a snowboardový přebor škol Kraje Vysočina. Sníh je teď mokrý. „V neděli se má trochu ochladit. Příští týden bychom chtěli jet ještě od rána a pak už dojde k razantnímu omezení provozní doby," řekl Jiří Pálka ze skiareálu.

Na Harusově kopci v Novém Městě na Moravě je na 19. března naplánovaný karneval, jak to bude s dalším provozem sjezdovky, se pak uvidí, uvedl správce Karel Klapač.

Na Čeřínku u Jihlavy bude jezdit vlek do konce příštího týdne, uvedl Vladimír Cháb ze skiareálu. Jestli se bude lyžovat i potom, bude podle něj záviset na zájmu lidí.

Běžkaři mohou pořád pořád využívat trať v jihlavském Českém mlýně, která měří okolo 800 metrů. Uzavřená bude jen v pátek do 15:00 kvůli závodům. Dopoledne tam budou školy, následovat budou závody lyžařských štafet, do nichž se mohla zaregistrovat veřejnost. „Pak bude okruh znovu volně přístupný, na víkend bude upravený," uvedl Martin Kratochvíl ze spolku Lyžařské Jihlavsko.

Na sportovní tratě Vysočina Areny se koncem týdne rekreační lyžaři dostanou ve vyhrazených hodinách jen v pátek dopoledne.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv redakce

Štítky sjezdovka, lyžování, počasí, rekreace, hory, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině funguje pět sjezdovek, vlekaři plánují lyžování i v příštím týdnu | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.