Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

PŘEHLED: Novou administrativní budovu v Jihlavě již obývají krajští úředníci. Které odbory tam najdeme?

Všichni úředníci krajského úřadu Vysočiny jsou od února téměř na jednom místě. Zaměstnanci úřadu, kteří mají novou adresu v nové budově s označením E, mají za sebou stěhování. Veřejnost tak nyní najde všechny poskytované služby téměř na jednom místě v těsné blízkosti hlavního sídla v Jihlavě na křižovatce ulic Žižkova a Ke Skalce.

Lidé, kteří na krajský úřad přijedou autem, jistě ocení to, že mají k dispozici kapacitní parkoviště. 

V objektu označeném „E“ na ulici Ke Skalce veřejnost nově najde:

  • Odbor regionálního rozvoje
  • Odbor životního prostředí a zemědělství
  • Odbor kontroly
  • Odbor územního plánování a stavebního řádu
  • Odbor školství, mládeže a sportu
  • Oddělení ostatních správních činností
  • Projektová kancelář Kraje Vysočina, příspěvková organizace
  • Vysočina Tourism, příspěvková organizace

„V rámci areálu na ulici Žižkova (bývalá kasárna) dojde během března k menším přesunům některých dalších odborů. Informace o umístění odborů v rámci areálu sídla Kraje Vysočina jsou k dispozici na této webové adrese," informuje v tiskové zprávě Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina s tím, že vedení krajského úřadu děkuje veřejnosti za pochopení a omlouvá se za případné počáteční komplikace při návštěvě nových pracovišť. „Informace o umístění konkrétních odborů a oddělení podá v úředních hodinách recepční služba na hlavním objektu A (Žižkova 1882/57). Telefonní spojení na pracovníky krajského úřadu zůstává beze změn," dodává Svatošová. 

Stavba trvala necelé dva roky 

Výstavba nové administrativní budovy E, jež má adresu v ulici Na Skalce, začala koncem roku 2020, trvala tedy necelé dva roky. Stavbu realizovalo sdružení firem OHL ŽS, a.s., Podzimek a synové, s.r.o. a Metrostav, a.s. Doplnil, že na stavbě běželo vše bez větších problémů. „Výrobní tým složený ze všech členů sdružení vše dobře plánoval, a tak jsme překonali všechny problémy, které dnes při stavění jsou. Samozřejmě se nás zásadně dotklo zdražení všech materiálů a jejich nedostatek z důvodů covidu a války na Ukrajině, ale zvládli jsme to, a dílo předali přesně v termínu sesmluvněném na začátku stavby. Samozřejmě jsme s tím měli daleko větší náklady, ale svůj závazek jsme splnili podle Smlouvy o dílo," sdělil redakci Drbny na konci října 2022 Martin Urbánek, výrobní ředitel stavební firmy Podzimek a synové. 

Novostavba stojí v těsném sousedství stávající hlavní budovy hejtmanství, a to v místě, kde dříve fungovaly jihlavské kasárny. V nové administrativní budově E se nachází 123 kanceláří, své působiště tu má zhruba 245 úředníků. 

Kolik to nakonec stálo? 

Co se týče ceny díla, tak všudypřítomné zdražování se na konečné ceně u tohoto projektu neodrazilo. „Cena díla se nenavýšila. Sdružení realizující dílo vedlo s objednatelem několik jednání ohledně možnosti a potřeby některé ceny navýšit ve vazbě zejména na covid a válku na Ukrajině, ale objednatel na toto nepřistoupil," sdělil k ceně Martin Urbánek. 

To již dříve potvrdil i ředitel krajského úřadu Zdeněk Kadlec. „Podařilo se nám vcelku dobře dodržet plánovaný objem finančních prostředků pro výstavbu objektu. Pro informaci uvádíme, že předběžný rozpočet na zhotovení stavby uváděl kvalifikovaný odhad 397 milionů korun. Cena sjednaná smlouvou o dílo se zhotovitelem na základě transparentního výběrového řízení byla 437 milionů korun. Po provedení všech víceprací a méněprací je konečná částka za zhotovení objektu ve výši 435 324 tisíc korun," vyčíslil ředitel Zdeněk Kadlec. Konečná částka za dílo je 527 milionů korun včetně DPH. 

Od začátku výstavby nové budovy s označením E se podle vyjádření Martina Urbánka podílelo více než 200 řemeslníků, dělníků a techniků.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina , Lenka Dvořáková

Štítky úřad, kraj, budova, zázemí, kancelář, odbor, Ke Skalce, Kraj Vysočina, Jihlava, E

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Mužátko

prachy ve sberbank, úředníci na homeoffice, sídla jak hrom. tak to má být, tak je to správně. na krajském úřadu jsem nebyl roky, nevím, na co to je. fabrika na papíry.

Úterý, 14. února 2023, 11:25Odpovědět

PŘEHLED: Novou administrativní budovu v Jihlavě již obývají krajští úředníci. Které odbory tam najdeme? | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.