Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Vysočině bylo do září dokončeno 1243 bytů. Je to o tři procenta méně než loni

Výstavba bytů na Vysočině v porovnání s minulým rokem zpomaluje. Od ledna do konce září dokončili stavbaři 1243 nových bytů, meziročně o 3,1 procenta méně. Počet nově rozestavěných bytových jednotek se v tomto kraji v prvních letošních devíti měsících snížil v porovnání s loňskem o desetinu. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).

V Česku se počet dokončených bytů od začátku letoška do konce září meziročně zvýšil o 11 procent na 26.926. Méně bytů než před rokem přibylo v tomto období kromě Vysočiny jen v Plzeňském kraji a Pardubickém kraji. Počet nově zahájených staveb pro bydlení v prvních třech čtvrtletích roku byl nižší než vloni v celé zemi, a to o 4,7 procenta.

Obyvatelé Vysočiny získali nejvíc nových bytů, skoro dvě třetiny z celkového počtu, díky stavbě rodinných domů. V nových bytových domech vzniklo 301 bytových jednotek. Dalších 200 bytů bylo vytvořeno přestavbou starších nebo nebytových prostor.

Stavbaři letos do konce září na Vysočině rozestavěli 1308 bytových jednotek, v meziročním porovnání to byl pokles o 10,7 procenta.

Za celý minulý rok přibylo na Vysočině 1871 bytů, o pětinu víc než v roce 2020. Nejméně nových bytů získal kraj v uplynulém desetiletí v roce 2016, kdy bylo za rok dostavěných jen 969 bytů.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto manbob86 / pixabay

Štítky stavby, byty, ČSÚ, Vysočina, 3 čtvrtletí, Kraj Vysočina, Český statistický úřad, Česko, byt, Plzeňský kraj, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině bylo do září dokončeno 1243 bytů. Je to o tři procenta méně než loni | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.