Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hasiči na Vysočině odklízeli spadlé stromy. Zajišťovali střechu kostela, vyjížděli i na letní tábor

, aktualizováno 19. srpna 2022, 7:32

Hasiči na Vysočině evidují vyšší počet zásahů spojených s bouřkami. Od 16:00 vyjížděli na 55 míst, hlavně kvůli odklízení stromů ze silnic. V Moravských Budějovicích na Třebíčsku museli zajistit střechu kostela, v obci Rohy na Třebíčsku vyjížděli kvůli stromu padlému na střechu polní kuchyně dětského tábora.

 Vyplývá to z informací na jejich webu. U Moravských Budějovic zastavily popadané stromy provoz železnice. Výstraha meteorologů před bouřkami s vysokým stupněm nebezpečí platila včera večer zejména pro jižní Moravu. Na Vysočině se výstraha týkala především Třebíčska a části Jihlavska. 

Vlaky na trati z Okříšek do Znojma nejezdily kvůli stromům v kolejišti mezi Moravskými Budějovicemi a jihomoravskou obcí Olbramkostel od 18:40. 

Bouřky se v Kraji Vysočina mohou vyskytnout i dnes, kdy se odpolední teploty v jihozápadní části kraje ještě dostanou ke 30 stupňů Celsia, jinde bude o tři až pět stupňů chladněji.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Jihomoravského kraje

Štítky ČR, počasí, hasiči, železnice, bouře, Vysočina, strom, Kraj Vysočina, střecha, okres Třebíč, Moravské Budějovice, Jihomoravský kraj, okres Jihlava, Znojmo, Okříšky, Olbramkostel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči na Vysočině odklízeli spadlé stromy. Zajišťovali střechu kostela, vyjížděli i na letní tábor | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.