Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Devadesát zásahů, nárazový vítr, supercela. Hasiči na Vysočině mají za sebou těžkou službu

Hasiči z Kraje Vysočina mají za sebou náročnou službu. Tu jim „zpestřil" silný déšť, vítr a avizované bouřky. V souvislosti s počasím zasahovali hasiči na Vysočině v průběhu včerejšího odpoledne a večera u devadesáti událostí.

„Hlášení o prvních událostech začali operátoři našich linek tísňového volání přijímat po čtvrté hodině odpoledne. V rozmezí od čtvrté do sedmé hodiny vyjeli hasiči v kraji k téměř sedmi desítkám událostí. Podvečer a večerní hodiny byly potom již klidnější. Nejčastěji hasiči odstraňovali stromy a větve, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu," řekla dnes ráno za krajské hasiče jejich mluvčí Petra Musilová.

Hasiče nejvíce zaměstnaly popadané stromy a větve na Třebíčsku a Jihlavsku. Podle Musilové se všechny události obešly bez zranění. 

Supercela u Třebíče

Meteorologové na twitteru včera před 16. hodinou upozorňovali na výskyt izolované supercely v oblasti na jih od Třebíče. Ta přinesla silý nárazový vítr a také až dvoucentrimetrové kroupy.

Meteorologové na twitteru dnes před 16. hodinou upozorňovali na výskyt izolované supercely v oblasti na jih od Třebíče. Lidé tak musí počítat s nárazovým větrem a také s kroupami.

Kroupy padaly také na Žďársku a Jihlavsku, masivní byly také výpadky proudu. 

Vysočinou se přehnaly bouřky, hasiči kvůli nim odstraňují desítky stromů. Výpadky elektřiny postihly tisíce domácností

Vysočinou se přehnaly bouřky, lámaly větve a stromy. Hasiči je odstraňovali na asi 50 místech, nejprve na Jihlavsku a Pelhřimovsku, pak na Třebíčsku. Vše je zatím bez zranění, uvedla podvečer mluvčí hasičského záchranného sboru Petra Musilová....

Nejvíce postiženými oblastmi bylo Jihlavsko (1 500 odběratelů), Břeclavsko (1 400 odběratelů) a Třebíčsko (400 odběratelů). Nejčastějšími příčinami poruch byly pády stromů a větví do vedení a jeho následné poškození.

„Dodávky se nám daří rychle obnovovat. Ještě v 19 hodin jsme evidovali více než 6 500 domácností s omezením dodávek. Na opravách i nadále intenzivně pracujeme,“ zhodnotil situaci zhruba ve 20 hodin mluvčí společnosti Roman Šperňák.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky bouřka, kroupy, déšť, počasí, hasiči, výjezd, Kraj Vysočina, okres Jihlava, strom, okres Třebíč, Třebíč, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Devadesát zásahů, nárazový vítr, supercela. Hasiči na Vysočině mají za sebou těžkou službu | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.