Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Vysočinu dorazil silný vítr. Hasiči vyjeli zatím asi na 30 míst, problémy jsou i na železnici

, aktualizováno 17. ledna 2022, 14:22

Předpovědi meteorologů se opět naplnily a také do našeho kraje dorazil dnes ráno silný vítr. Hasiče od rána zaměstnávají hlavně popadané stromy. Problémy jsou také na železnici.

Strom spadlý do kolejiště přerušil dnes po poledni krátce provoz železnice v úseku mezi stanicemi Lípa a Herálec na Havlíčkobrodsku. Kvůli poruše trakčního vedení nejezdí vlaky mezi Šlapanovem a Dobronínem.

„Úsek Lípa - Herálec byl zastavený asi na půl hodiny, vlak stačil zastavit před spadlým stromem, žádné další komplikace tam nebyly," řekl Dušan Gavenda, mluvčí Správy železnic. Provoz byl podle něho obnovený po 13. hodině. 

Trakční vedení, jehož porucha zastavila provoz v úseku Šlapanov - Dobronín, podle Gavendy poškodilo jiné vozidlo. Vlaky v úseku nepojedou zřejmě až do 22:00.

Stromy na Třebíčsku a Jihlavsku 

Hasiči mají v souvislosti se silným větrem na svém kontě zhruba třicet výjezdů. Kvůli popadaným stromům na silnici jeli třeba do Jemnice a Želetavy na Třebíčsku nebo Batelova a Velkého Beranova na Jihlavsku.

Podle výstrahy vydané Českým hydrometeorologickým ústavem bude v našem kraji hodně foukat až do večera. Vítr může v nárazech dosahovat až 70km/h. 

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Libereckého kraje

Štítky počasí, železnice, hasiči, vítr, strom, Vysočina, Kraj Vysočina, vichřice, Herálec, Dobronín, Šlapanov, Správa železniční dopravní cesty, okres Třebíč, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočinu dorazil silný vítr. Hasiči vyjeli zatím asi na 30 míst, problémy jsou i na železnici | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.