Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

O víkendu se lidem otevřou ateliéry. Uvidí výrobu dřevěných hraček nebo šperků

Už tento víkend, tedy 2. a 3. října, proběhnou nejen na Vysočině Dny otevřených ateliérů (DOA). Jde o pozvánku do ateliérů, dílen a tvůrčích zázemí, která pro většinu z nás zůstávají v průběhu roku uzavřena a do nichž můžeme nahlédnout zpravidla jen při výjimečných příležitostech.

Tištěný katalog DOA 2021 se seznamy všech přihlášených ateliérů byl distribuován po Vysočině v průběhu září, v elektronické podobě je k dispozici na webu.

K  jedenáctému ročníku Dnů otevřených ateliérů na Vysočině se přihlásilo téměř 120 ateliéristů, kteří i letos představí široké spektrum svého zaměření, oborů a tvůrčích činností: ukázky řezbářské tvorby, knihařské práce, výroby originálních hraček ze dřeva, proces vzniku kovářských, sklářských či keramických výrobků, výroby šperků, ukázky kresby, malby, grafiky a další. Tématem 11. ročníku DOA 2021 v Kraji Vysočina je „křehké umění“, „křehkost“, která apeluje i na  křehkost základních hodnot našeho života, zdraví a rodiny.

Den otevřených ateliérů na Vysočině už pojedenácté. Letos je tématem křehké umění jako symbol pandemie

Při letošních Dnech otevřených ateliérů budou moci návštěvníci do 117 dílen a ateliérů po celém vysočinském kraji. Počet přihlášených je podle koordinátora akce z Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod Ondřeje Neubauera srovnatelný s loňským rokem....

Koordinátorem Dnů otevřených ateliérů na Vysočině je krajská příspěvková organizace Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod, za podpory a mimořádného příspěvku zřizovatele Kraje Vysočina.

Dny otevřených ateliérů nejsou jen záležitostí Kraje Vysočina, probíhají i v partnerských regionech, v kraji Jihočeském, Jihomoravském a ve spolkové zemi Dolní Rakousko, kde jsou pořádány již od roku 2003. Termínově na sebe navazují a možnost nahlédnout do tvůrčího zázemí umělců, výtvarníků, řemeslníků, se tak pro všechny příznivce Dnů otevřených ateliérů rozšiřuje na čtyři po sobě jdoucí víkendy.

Ohodnoť článek

Foto Monstera / pexels

Štítky otevřený, ateliér, ruční, výroba, tvorba, umění, Kraj Vysočina, hračka, šperk, Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se lidem otevřou ateliéry. Uvidí výrobu dřevěných hraček nebo šperků | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.