Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vesnice roku je i letos zrušena. Obce mohou vyhrát v soutěži, která ukáže boj s covidem

V roce 2019, stejně jako letos, byla zrušena celostátní soutěž Vesnice roku. I v této nelehké době však realizují obce řadu činností na podporu kvality života místních obyvatel. Proto se krajský Spolek pro obnovu venkova a Sdružení místních samospráv ve spolupráci s Krajem Vysočina dohodly, že jako náhrada bude 1. března 2021 vyhlášena soutěž s názvem Rok života v obcích Kraje Vysočina.

Cílem této soutěže je zviditelnit činnost těch nejmenších obcí v Kraji Vysočina při řešení mimořádných situací spojených s dopadem pandemie covid-19 do jejich běžného života. 

„V této soutěži chceme vyzdvihnout vzájemnou spolupráci a sounáležitost obyvatel, spolků, dobrovolníků, místních podnikatelů a vedení obcí, které jsme mohli být v loňském roce svědkem na mnoha místech našeho kraje. Vítězné příspěvky mohou být příkladem dalším obcím při snaze zajistit dostupnost služeb a kvalitu života svých obyvatel v dnešní nelehké době, na kterou nikdo z nás nebyl připraven,“ uvedla Hana Hajnová, náměstkyně pro oblast regionálního rozvoje.

Soutěží se s videem nebo s prezentací

Zmíněná soutěž je určena obcím v Kraji Vysočina, jež mají do 1500 obyvatel. Povinnou formou soutěžního příspěvku je videomedailonek nebo prezentace fotografií (s komentářem) v maximální délce 10 min a popis dobré praxe obce spojené s řešením dopadu pandemie covid-19 do běžného života obce v době od března 2020 do března 2021.

Přihlašování do soutěže bude probíhat vyplněním jednoduchého formuláře. Hodnoceno bude množství realizovaných aktivit, inovativnost přístupu, počet zapojených obyvatel, stejně jako počet zapojených spolků v obci a přenositelnost dobré praxe.

Oznámení výsledků a slavnostní předání cen proběhne 26. května 2021. Vítězné obce budou odměněny věcnými a finančními dary:

  • Cena veřejnosti – 1. místo – 50 000Kč, 2. místo – 40 000Kč, 3. místo – 30 000Kč
  • Cena odborné komise  – 1. místo – 50 000Kč, 2. místo – 40 000Kč, 3. místo – 30 000Kč.        

Ohodnoť článek

Foto chytryregion.cz | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky vesnice, obec, soutěž, covid, koronavirus, Kraj Vysočina, COVID-19, Vesnice roku, Hana Hajnová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vesnice roku je i letos zrušena. Obce mohou vyhrát v soutěži, která ukáže boj s covidem | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.