Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V kraji mizí sníh pro běžkaře. Lyžovat můžeme třeba ještě u jihlavského amfiteátru

Na Vysočině sníh pro běžkaře kvůli oblevě rychle mizí. Lyžovat se zatím dá ve výše položených částech Žďárských vrchů. Lidé mohou pořád využívat i okruh s technickým sněhem v centru Jihlavy nebo úsek sportovní tratě u novoměstské Vysočina Areny. Podle dnešní ankety mohou horolezci, kteří si rezervují termín, pořád trénovat na ledové stěně ve Víru. Sobotní závod Vírský cepín byl ale zrušený.

Na Vysočině by podle meteorologů noční teploty v nejbližších dnech ještě mohly klesat pod nulu, ale přes den se mohou dostat i k osmi stupňům Celsia. Tratě pro běžkaře se zhoršují i kolem Nového Města na Moravě. Web Lyžařské Novoměstsko dnes lyžařům doporučil výše položená místa kolem Vlachovic, Skleného, Tří Studní, Fryšavy a Rokytna. „Sníh je sice mokrý, ale je ho tam ještě poměrně dost. Stopy zde byly projety naposledy v úterý," informoval web.

Od úterý mohou běžkaři i na 1,2 kilometru závodní tratě u Vysočina Areny, kde se měl koncem týdne konat Světový pohár v běhu na lyžích. Závody v tomto termínu nebudou kvůli zpřísnění opatření proti covidu-19 v Německu, kde se chystá světový šampionát. Závodníci, kteří by jeli v Novém Městě na Moravě, by v Německu nemohli kvůli karanténě startovat vůbec nebo až později.

Dnes naposledy

„Nechceme však, aby sníh v lese jen tak roztál, a tak jsme se rozhodli, že trať budeme pro místní lyžaře udržovat, co nejdéle to bude možné," uvedl novoměstský sportovní klub na webu areny. Běžkaři mohou na úsek trati, která je mimo stadion.

U Žďáru nad Sázavou se ještě dá lyžovat u pilské nádrže nebo u Polničky. „Dneska naposled, jestli se oteplí tak, jak hlásí. Nějaká úprava už nepřipadá v úvahu," řekl Josef Holemář, který se stará o údržbu těchto tratí.

Sníh mizí i kolem Jihlavy. „Co se týče okruhů s přírodním sněhem, dneska oficiálně budeme považovat všechny za nesjízdné," řekl Martin Kratochvíl ze spolku Lyžařské Jihlavsko. Zhruba půlkilometrový kruh s technickým sněhem u amfiteátru v Jihlavě podle něj ještě pár dnů vydrží.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, rekreace, běžky, sníh, zim, hory, Vysočina, běh na lyžích, Kraj Vysočina, Jihlava, Vír, Žďárské vrchy, Německo, Nové Město na Moravě, amfiteátr, Světový pohár v běhu na lyžích, Vlachovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji mizí sníh pro běžkaře. Lyžovat můžeme třeba ještě u jihlavského amfiteátru | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.