Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V obvodu Jihlava se do letošních senátních voleb přihlásilo šest kandidátů. Kteří to jsou?

V obvodu Jihlava bylo do letošních senátních voleb podáno šest přihlášek, zatímco v říjnu 2016 v tomto obvodu kandidovalo devět lidí. Jiné údaje registrační úřad v Jihlavě k těmto volbám nezveřejnil s odůvodněním, že informace o kandidátech teď nemůže poskytovat. Svého kandidáta do Senátu za obvod Jihlava zatím vedle ODS, za kterou bude svůj mandát obhajovat současný šéf Senátu Miloš Vystrčil, zveřejnili komunisté a hnutí ANO.

Kandidátku do senátních voleb, stejně jako do těch komunálních, bylo potřeba podat do úterního odpoledne. Volby se uskuteční společně s volbami do zastupitelstev obcí 23. a 24. září, o týden později se bude hlasovat ve druhém kole.

O přízeň v komunálních volbách se bude v Jihlavě ucházet dvanáct politických subjektů

V úterý odpoledne bylo ukončeno přijímání kandidátních listin pro letošní komunální volby. V Jihlavě se vstup do zastupitelstva bude ucházet dvanáct politických subjektů.

Miloš Vystrčil je senátorem od roku 2010, v letošní volbě ho podle dřívějších vyjádření stran podpoří lidovci a TOP 09, kteří vlastního kandidáta nenominují.

Za hnutí ANO by měla kandidovat Jana Nagyová, dříve Mayerová, která je s šéfem ANO Andrejem Babišem obžalovaná v kauze dotace na stavbu Čapího hnízda.

ANKETA: Do komunálních voleb jde v Jihlavě dvanáct stran. Kdo bude jejím primátorem?

Úterý 19. července bylo posledním dnem, kdy úřady přijímaly kandidátní listiny do podzimních komunálních voleb. Podle informací z jihlavské radnice v krajské Jihlavě požádalo o registraci 12 subjektů. Pro podzimní komunální volby v Jihlavě...

Za KSČM se podle zjištění ČTK o senátorské křeslo bude ucházet Josef Pavlík, někdejší náměstek hejtmana za hnutí ANO.

V senátních volbách, které se konaly v říjnu 2016, získal Miloš Vystrčil v prvním kole 25,71 procenta hlasů a v kole druhém pak 53,37 procenta hlasů. Ve druhém kole se utkal s historikem Michalem Stehlíkem, který kandidoval za KDU-ČSL.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tomáš Bezděk

Štítky volby, senát, kandidát, Jihlava, ANO 2011, Senát Parlamentu ČR, Miloš Vystrčil, ODS, TOP 09, Jana Nagyová, Andrej Babiš, Michal Stehlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V obvodu Jihlava se do letošních senátních voleb přihlásilo šest kandidátů. Kteří to jsou? | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.