Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Po třech letech se vrací cyklistický maraton. Jihlavská 24 MTB bude zároveň mistrovstvím Evropy

Letošní čtyřiadvacetihodinový závod horských kol Jihlavská 24 MTB bude zároveň mistrovstvím Evropy. Začne 18. června, přihlášených je 365 cyklistů ze 17 evropských států. Závod se v centru města pojede podesáté, dvakrát byl odložený kvůli epidemii koronaviru.

Desetina jezdců zaregistrovaných před dvěma lety se podle Holoubka odhlásila, nahradil je podobný počet. "Asi tak 90 procent těch závodníků, kteří se přihlásili v roce 2019, odstartují a vydrželi a těší se na to mistrovství Evropy, protože jiné mezitím neproběhlo," uvedl pro ČTK ředitel závody Jiří Holoubek. Kromě jednotlivců budou v dalších kategoriích soutěžit dvojice a čtveřice, pojede se také dvanáctihodinový závod.

Závodní okruh měřící 8,5 kilometru povede centrem i městským lesoparkem. Start bude hodinu před polednem na historickém Masarykově náměstí. Rozpočet se podle Holoubka během dvouletého odkladu navýšil. V porovnání s předchozími ročníky museli pořadatelé šetřit na doprovodném programu. Pomohlo město Jihlava, které je spolupořadatelem, akci finančně podpořil také Kraj Vysočina.

Závod se v Jihlavě jezdí od roku 2011. Pořádá ho spolek Sliby - Chyby založený šesti kamarády a aktivními sportovci, kteří se rozhodli uspořádat vytrvalostní závod netradičně uprostřed města. Posledního ročníku v roce 2019 se zúčastnilo 246 závodníků. Nejlepší Martin Pavlásek ujel za 24 hodin 428,4 kilometru.

"Dosavadním vrcholem a zároveň i darem k desátým narozeninám závodu Jihlavská 24 MTB bylo obdržení pořadatelské licence pro mistrovství Evropy ve 24 hodinovém závodu horských kol mezinárodní organizací WEMBO (World Endurance Mountain Bike Organisation)," uvedli organizátoři ze spolku Sliby - Chyby. WEMBO je skupina podobně zaměřených klubů a promotérů z celého světa s velkými zkušenostmi s pořádáním 24 hodinových závodů horských kol.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto jihlava.cz

Štítky Sport, cyklistika, horská, extrémní, Jihlava, Evropa, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po třech letech se vrací cyklistický maraton. Jihlavská 24 MTB bude zároveň mistrovstvím Evropy | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.