Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Gladiators ovládli dramatický duel s Ostravou, ve Snapbacks lize jsou průběžně už druzí

Velmi cennou výhru si o víkendu připsali hráči Vysočiny Gladiators. Ve šlágru Snapbacks ligy udolali o jediný bod silný tým Ostravy a po výsledku 24:23 se s bilancí čtyř výher a jedné prohry posunuli na průběžné druhé místo nejvyšší soutěže amerického fotbalu u nás.

Gladiators nastoupili bez svých ofenzivních hvězd Dunovského a Mašity, přesto v polovině první čtvrtiny slavili první touchdown, který krátkým během zajistil quarterback Jan Dundáček. Srovnáno bylo zkraje druhé části hry. Po několika domácích faulech se Ostrava přiblížila na dostřel a následně Jones našel Vysloužila v end zóně. Nejhezčí akci zápasu si pak připsal domácí Petr Čermák, který po Dundáčkovou přihrávce ustál dva ataky soupeře, aby s míčem doběhl až do bodovaného území. Ještě do poločasu však bylo srovnáno, opět zafungovala spolupráce Jones - Vysloužil, která zajistila poločasový mírný stav 14:14. 

Třetí čtvrtina utkání se nesla ve znamení velké defenzivní bitvy. Změnit se to rozhodl ostravský až ostravský Šimečka, který využil předchozí práce Březiny a pro svůj tým získal 3 body z field goalu a poprné dostal hosty do vedení. Na začátku poslední čtvrtiny však misky vah na stranu Vysočiny převážily opět Dundáčkovy rychlé nohy a po 20metrovém běhu zaznamenal svůj druhý touchdown v zápase. Když pak po výtečné práci obrany vytěžili Gladiátoři Petrem Kodýmem proměněný field goal, byl náskok domácích sedmibodový a schylovalo se k dramatu. 

Ostravští dostali ještě dost času na poslední útok a po dlouhých passech se rychle dostali do red zóny, odkud Jones našel opět Vysloužila, který tak snížil na rozdíl jediného bodu. Steelers se pak rozhodli pro agresivní play calling a pokusili se o dvoubodovou konverzi. Toto rozhodnutí se neukázalo jako šťastné, defenzíva domácích si nakonec poradila. Ani následný onside kick nezměnil nic na tom, že těsná výhra po dramatickém průběhu zůstala v Jihlava

Vysočina Gladiators - ISMM Ostrava Steelers 24:23 (7:0, 7:14, 0:3, 10:6)

 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Milfait

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Jihlava, Snapbacks liga, Ostrava, Petr Čermák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gladiators ovládli dramatický duel s Ostravou, ve Snapbacks lize jsou průběžně už druzí | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.