Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Olympijská medaile těsně unikla, Martina Sáblíková dojela na tříkilometrové trati čtvrtá

Rychlobruslařka Martina Sáblíková na hrách v Pekingu zopakovala na trati 3000 metrů čtvrté místo z Pchjongčchangu a sedmou olympijskou medaili nezískala. Vyhrála favorizovaná Nizozemka Irene Schoutenová před Italkou Francescou Lollobrigidaovou a Kanaďankou Isabelle Weidemannovou. 

"Hodně lidí možná čeká, že teď budu smutná z toho, že to necinklo, ale já jsem hrozně spokojená. Potom, co mě v letošní sezoně v závodech provázelo i co se stalo měsíc před olympiádou, tak jsem ráda, že to dopadlo, jak to dopadlo," řekla Martina Sáblíková po závodě. "Fakt se mi jelo nádherně. Nemůžu říct, že bych úplně někde udělala chybu, že mi nevyšel krok. To se samozřejmě stává, ale teď to tak nebylo," uvedla svěřenkyně trenéra Petra Nováka.

Olympijská vítězka z Vancouveru a šestinásobná mistryně světa na této trati Sáblíková, která startuje na pátých hrách, zajela v osmé rozjížďce čas 4:00,34 a ujala se vedení. Následně ale Weidemannová jako první prolomila čtyřminutovou hranici, totéž se na závěr programu podařilo také Schoutenové s Lollobrigidaovou.

"Když jsem dojela, tak jsem byla spokojená, že budu nejhůře pátá. Samozřejmě jsem věděla, jaká jména startují po mně a jak letos jezdily. Ale když tam člověk sedí, tak doufá, že by to na medaili mohlo vyjít. Čeká, co se v závěru stane. Třeba Ragne Wiklundová poslední kolo úplně odešla. Člověk nikdy neví, co se stane," řekla Sáblíková.

Na bronz držitelka světového rekordu na této trati Sáblíková ztratila 1,7 sekundy, za vedoucí ženou Světového poháru Schoutenovou zaostala téměř o tři a půl sekundy. Nezopakovala tak třetí místo z prosincového závodu SP v Calgary, kde se poprvé v sezoně probojovala na stupně vítězů.

Čtyřiatřicetiletá Sáblíková, která si v lednu při pádu v tréninku pořezala nohu, má z OH tři zlaté, dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili. Svou sbírku může rozšířit ve čtvrtek na pětce, kde obhajuje stříbro.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook / Martina Sáblíková

Štítky Martina Sáblíková, rychlobruslení, olympijské hry, Peking, Irene Schoutenová, Pchjongčchang, Petr Novák, Ragne Wiklundová, Vancouver

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olympijská medaile těsně unikla, Martina Sáblíková dojela na tříkilometrové trati čtvrtá | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.