Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mistři ČR jsou z Vysočiny! Gladiators suverénně ovládli Czech Bowl, Prague Lions porazili 23:0

Nejlepší americký fotbal se hraje v Jihlavě! Nebo alespoň ten tuzemský. Vysočina Gladiators v dnešním Czech Bowlu nedovolili pražskému soupeři ani bod a suverénním výkonem a výsledkem 23:0 si zajistili český titul.

Pohádka došla ke svému šťastnému konci. Vysočina Gladiators pár let od chvíle, kdy patřili k otloukánkům ve čtvrté lize, ušli obrovský kus cesty a systematickou prací došli na český Olymp amerického fotbalu. Dnešním vítězstvím ve finále Kittfort ligy si vykompenzovali loňskou sezónu, kdy také mířili k titulu, ale vše pokazil covid.

Super Bowl hraný na domácím hřišti v Jihlavě byl zpočátku vyrovnaný, postupem času ale Gladiátoři přitápěli pod kotlem. Ještě v první čtvrtině našel Clark Hazlett ve středu hřiště Davida Caltu, který zaznamenal první touchdown. Ten druhý si pro diváky schoval sám Hazlett, když těsně před poločasem proběhl do endzóny soupeře. I s extra pointy to bylo 14:0.

Vysočina pro druhý poločas upravila taktiku a spolu se skálopevnou defenzívou držela Lions stále na uzdě. Nic na tom nezměnila ani pauza vynucená počasím. Naopak Gladiátoři dominovali i poslední části hry. Hazlett zopakoval svůj bodový běh a zmar hostů dokumentovala následná safety, kterou si vynutila opět obrana. 

Poslední vteřiny se už odehrávaly v euforické atmosféře, Vysočina Gladiators se po výhře 23:0 stali mistry České republiky.    

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Jihlava, Kittfort liga, titul, FC Vysočina Jihlava, Česko, Czech Bowl, Prague Lions, Super Bowl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistři ČR jsou z Vysočiny! Gladiators suverénně ovládli Czech Bowl, Prague Lions porazili 23:0 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.