Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Biatlonisté jdou do novoměstského MS v plné síle. O návrat diváků moc stojíme, vzkazují organizátoři

Čeští biatlonisté se na domácím mistrovství světa na kolečkových lyžích představí až na jednu výjimku v plné síle. Letního šampionátu v Novém Městě na Moravě se od čtvrtka do neděle zúčastní 24 reprezentantů včetně mistryně světa Markéty Davidové a olympijského medailisty Michala Krčmáře.

Vítězka vytrvalostního závodu z letošního MS v Pokljuce Davidová se na boje o letní cenné kovy naladila v polovině srpna třetím místem na exhibici ve Wiesbadenu, kde ji předčily pouze vítězná Italka Dorothea Wiererová a Francouzka Julia Simonová.

V nominaci žen jsou dále předloňská letní šampionka ve sprintu Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Natálie Jurčová, Eliška Teplá a Tereza Vinklárková.

Z ženského družstva chybí jen Eva Puskarčíková. „Všichni víme, že se na kolečkových lyžích necítí jistě ve sjezdech, které jsou v Novém Městě na Moravě náročné," řekl trenér žen Egil Gjelland na svazovém webu. „Je v mnohem lepší formě než v zimě, jen prostě na kolečkových lyžích ztrácí ve sjezdech. Je pro ni lepší, když se bude soustředit na zimu," dodal na adresu Puskarčíkové.

Tým mužů s Krčmářem tvoří Mikuláš Karlík, Tomáš Krupčík, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík a Milan Žemlička. Po šesti členech mají i družstva juniorů a juniorek.

Jak to bude s diváky? 

Diváci budou mít do areálu vstup zdarma. Musí mít negativní testy na koronavirus, laboratorní potvrzení o prodělané nemoci nebo certifikát o absolvovaném očkování. „O návrat diváků moc stojíme, jejich energii už všichni potřebujeme. Současně je ale prosíme, aby nařízení respektovali. Jsme v tom všichni společně,” řekl šéf organizátorů Jiří Hamza.

Mistrovství odstartují ve čtvrtek supersprinty juniorských kategorií, muži a ženy je poběží v pátek. V sobotu jsou na pořadu sprinty a v neděli stíhací závody.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Český biatlon

Štítky sport, biatlon, letní, svět, ČR, nominace, Nové Město na Moravě, lyže, Markéta Davidová, Michal Krčmář, olympijské hry, biatlonista, Eva Puskarčíková, Dorothea Wiererová, Julia Simonová, Lucie Charvátová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Biatlonisté jdou do novoměstského MS v plné síle. O návrat diváků moc stojíme, vzkazují organizátoři | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.