Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sedmý ročník Jihlavského půlmaratonu opět odložen, poběží se 11. září 2022

Pořadatelé rozhodli o přeložení tradičního vytrvaleckého běhu o další rok. Důvodem je stále nejistá situace ohledně šíření viru covid – 19 aktuálně mutace Delta a s tím souvisejících bezpečnostních opatření.

„Dovolujeme si veřejnost informovat, že Jihlavský půlmaraton 2021 přeložíme na rok 2022. Netěší nás to,“ říká ředitel závodu Jiří Holoubek. Důvody jsou v zásadě dva: nejistota pořadatelů, co udělá covid ve verzi Delta do září a jaká budou aktuální opatření a dále nejistota závodníků, kteří se nyní na hromadné akce hlásí nejlépe až na místě, a dost často ve výrazně menších počtech než dřív.

Aktuální situace se odráží na znatelně menším zájmu lidí o hromadné akce, a to jak sportovní, tak i například kulturní. Sedmý ročník Jihlavského půlmaratonu se místo letošního 12. září nově uskuteční druhou zářijovou neděli příští rok, konkrétně 11. září 2022.

„Sejdeme se tedy společně při startu až za rok. Přejeme všem našim účastníkům dobrou běžeckou formu a pevné zdraví,“ vzkazuje Holoubek.

Organizátory akce jsou spolek Sliby – Chyby a Statutární město Jihlava, hlavními partnery závodu jsou společnosti AXIS a Auto vysočina. Závod podporuje Kraj Vysočina.

Ohodnoť článek

Štítky Jihlavský půlmaraton, běh, odklad, půlmaraton, AXIS a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmý ročník Jihlavského půlmaratonu opět odložen, poběží se 11. září 2022 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.