Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dukla hrát extraligu nebude, v pátém barážovém zápase podlehla Kladnu 6:3

Velký sen o extralize zůstal nenaplněn. Dukla bojovala v pátém barážovém utkání do posledního dechu, prodloužit sérii však už nedokázala. Oproti tomu Kladno si dnešním výsledkem 6:3 udrželo extraligovou příslušnost i do další sezóny.

Dukla do utkání nevstoupila šťastně, dostala se pod tlak v 6. minutě prohrávala, když se v přesilovce z mezikruží prosadil backhandem Zikmund. Hosté však vyrovnali z nenápadné akce, ve 12. minutě vybojoval puk Helt a Seman střílel neomylně na zadní tyč. Skóre ve prospěch Jihlavy pak otočil Čachotský, když dorazil Menšíkův průnik. Do první sirény však byl, když přes Žukova procedil puk Kubík.

Misky vah opět na stranu Kladna převážil ve 26. minutě z přesilovky Beran, který zužitkoval Plekancovu nahrávku. Dukla se ale zvedla, těsně před odchodem do kabin si na brankovišti nejdůrazněji počínal opět Seman - 3:3.

Ve třetí třetině se hrál opatrnější hokej, čekalo se, kdo udělá chybu. Mezitím nastřelil Čachotský tyč, což ho za chvíli mohlo mrzet o to víc, že v 55. minutě udeřilo Kladno - kotouč vyplaval před Beranem, který střelou nad beton vstřelil svůj druhý dnešní gól. Když o 42 později precizně zužitkoval únik Plekanec, jihlavské naděje pohasly úplně. Finálový výsledek pak v samotném závěru zpečetil do prázdné branky Kubík.  

Rytíři Kladno - HC Dukla Jihlava 6:3 (2:2, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 6. Zikmund (Dotchin, Bow), 18. Kubík (Baránek, Hlava), 26. Beran (Plekanec, Kubík), 55. Beran (Zikmund, Plekanec), 55. Plekanec (Hlava), 60. Kubík – 12. Seman (Helt, Kachyňa), 16. Čachotský (Menšík, Harkabus), 39. Seman. 

Rozhodčí: Mrkva, Kika – Brejcha, Ondráček. Diváci: 4 500.

Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Ticháček, Wood, Arzamascev, Baránek, Suchánek – Kubík, Plekanec, Hlava – Jágr, Zikmund, Pytlík – Melka, Indrák, Beran – Babka, Kuťák, Machala.

Jihlava: Zhukov – Mareš, Bilčík, Dundáček, Kachyňa, Eliáš, Kowalczyk, Dvořák – Havránek, Menšík, Čachotský – Helt, Zadražil, Harkabus – Vítězslav Brož, Seman, Peš – Čermák, Juda, Cachnín.

Konečný stav série: 4:1.

Ohodnoť článek

Foto HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Kladno, baráž, hokej, HC Dukla Jihlava, Rytíři Kladno, Jaromír Jágr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla hrát extraligu nebude, v pátém barážovém zápase podlehla Kladnu 6:3 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.