Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dukla musí platit za elektřinu o půlmilionu měsíčně více. Uvolnila proto dva hráče, zdraží i pronájem ledu

Energetická krize má negativní dopad i na HC Dukla Jihlava. Za elektřinu zaplatí klub měsíčně o půl milionu korun více, než tomu bylo doposud. Vyplývají z toho další opatření, ke kterým bylo třeba přistoupit. Z ekonomických důvodů byli z kádru uvolněni dva hráči, zdraží také pronájem obou ledových ploch.

Jihlavská hokejová Dukla se stejně jako domácnosti potýká s nárůstem cen energií. „Zatímco loni platila 1 450 korun za MWh, nyní je navýšení více než trojnásobné, 4 900 korun,“ informovala Lucie Maxová z tiskového oddělení jihlavského magistrátu. Za měsíc tak zaplatí za energie o půl milionu korun více než doposud. 

Vedení klubu proto muselo přikročit k několika opatřením, aby alespoň z části dohnalo ztráty. Zvedlo například ceny za pronájem ledových ploch jak v CZ Loko Aréně, tak i na malém zimáčku. Od 1. dubna zaplatí zájemci za hodinu ledu 3 400 místo původních 2 800 korun.

Negativní situaci umocňují předchozí protiepidemiologická opatření, která se podepsala na návštěvnosti hokejových zápasů. „Nejprve jsme museli hrát úplně bez diváků, pak jsme mohli na stadion pouštět fanoušky pouze očkované, po prodělaném Covidu nebo s testem. Návštěvnost tak spadla oproti jiným rokům na padesát procent. Ztráty jdou do milionů korun,“ uvedl jednatel HC Dukla Jihlava Bedřich Ščerban.

Uvolnění dvou hráčů

HC Dukla Jihlava kvůli nepříznivé finanční situaci, která je spojená s vysokými cenami energií a nízkou návštěvností, uvolnila dva hráče. Jedním z nich je útočník Peter Lichanec, který dohraje sezonu v Olomouci. „Bude mít šanci hrát Tipsport extraligu ledního hokeje, Dukla si pomůže ekonomicky a pro zachráněné juniory vytvoříme místo v A-týmu,“ vysvětlil Ščerban.

Z Litvínova se v této sezoně zpět do Jihlavy nevrátí útočník Jiří Fronk. „Bylo to ekonomickou nutností. Uvolnění Jirky má dopad na výdajovou stránku – odlehčili jsme si na odměnách, i na příjmové stránce, kdy jsme získali finanční náhradu,“ dodal jednatel prvoligového klubu.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Dukla Jihlava, energie, zdražení, pronájem, HC Dukla Jihlava, elektřina, hokej, Bedřich Ščerban, Extraliga ledního hokeje, HC Verva Litvínov, HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla musí platit za elektřinu o půlmilionu měsíčně více. Uvolnila proto dva hráče, zdraží i pronájem ledu | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.