Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Husarský kousek jihlavského brankáře Filipa Sigmunda, k výhře dorostu přispěl vstřelenou brankou

Nevídaným kouskem na sebe ve čtvrtek upozornil dorostenecký brankář Dukly Jihlava Filip Sigmund. Nejenže svému týmu vychytal výhru 5:2 proti Hradci Králové, hlavně se sám zapsal do střelecké listiny, když se v závěru trefil přes celé hřiště do opuštěné svatyně soupeře.

Je to pocit, který drtivá většina hokejových gólmanů nikdy nezažije, však mají v brance jiné úkoly. O to jedinečnější je potom počin šestnáctiletého Filipa Sigmunda, který hájí branku dorostenců Dukly Jihlava. Ve čtvrtek jejich přípravný zápas v Hradci Králové spěl k výhře, vedli 2:4. Východočeši ale odvolali brankáře a zkusili zápas zdramatizovat hrou bez brankáře. 

Jako obvykle následovalo nahození, snaha usídlit se v útočném pásmu Jihlavy. Výrazně proti však byl Filip Sigmund, který tuto herní variantu předvídal, nahozený kotouč rychle vyklepal z lapačky a hbitě ho obloučkem dostal do bezpečí. 

„Prvně jsem jsem o vstřelení gólu vůbec nepřemýšel, chtěl jsem puk hlavně dostat z obranného pásma,“ přiznal jihlavský brankář. Jeho pokus byl ale tak přesný, že nikým netečovaný doklouzal až do královehradecké klece. „To byl takový bonus,“ směje se, „ke konci jsem tam puk očima už trochu tlačil.“      

Sigmundův výkon tak pomohl udržet unikátní bilanci dukláckého dorostu. Ten v součtu s loňským anulovaným ročníkem extraligy a letošními přípravnými zápasy vyhrál už jednadvacáté utkání v řadě. 

Ohodnoť článek

Foto HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Filip Sigmund, brankář, FC Hradec Králové, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Husarský kousek jihlavského brankáře Filipa Sigmunda, k výhře dorostu přispěl vstřelenou brankou | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.