Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlavský brankář David Rittich mění v NHL dres, na výročí svatby podepsal roční smlouvu v Nashvillu

Brankář David Rittich je nadšený, že se už záhy po otevření trhu s volnými hráči rozhodlo o jeho budoucnosti v NHL. Středeční dohoda s Nashvillem se navíc zrodila právě na třetí výročí jeho svatby. Věří, že závazek s Predators si bude užívat podobně jako ten životní s partnerkou Nikolou.

"Jsem samozřejmě velmi spokojený, včetně toho, jak probíhalo jednání ze strany Nashvillu. Nejednalo se nám o peníze, ale o to, abych dostal co největší šanci. Právě v Nashvillu ta největší šance bude. Je tam navíc fajn počasí i město, ale hlavně ta hokejová stránka: super stadion se super zázemím a jedni z nejlepších fanoušků v celé NHL, z mé strany je ta spokojenost veliká," uvedl David Rittich v rozhovoru zprostředkovaném agenturou Sport Invest, která ho zastupuje.

Jeho slova potvrzuje i fakt, že kývl na výrazně nižší kontrakt. Zatímco předchozí dvouletá smlouva, kterou podepsal ještě s Calgary, mu zajišťovala příjem 2,75 milionu dolarů ročně, spolupráce s Predators je domluvená zatím jen na příští sezonu a plat osmadvacetiletého jihlavského rodáka činí 1,25 milionu dolarů.

"Chtěli jsme roční smlouvu. Já sám vím, jaká ta poslední sezona byla, že se toho stalo hodně a fakt nebyla dobrá. Bylo tam pár věcí v tom hokejovém životě, ale i v osobním," připustil jihlavský rodák. "Snažím se to hodit za hlavu a soustředit se na to, aby ta příští klapla a byla výborná. Koukám dopředu. Takže to beru tak, že je to smlouva, od níž bych se chtěl odpíchnout a zase se dostat třeba k nějaké lepší. Ale o to teď moc nejde, já chci hlavně co nejvíc chytat," dodal Rittich.

Ohledně pozice v týmu nechtěl předjímat. "Těžko teď posuzovat, jaká bude moje pozice, je složité to odhadnout. Já se budu chtít porvat o to, abych odchytal co největší porci zápasů, abych byl úspěšný a aby byl úspěšný celý tým," přeje si jihlavský odchovanec.

"Probírali jsme dopředu s agentem všechny možné situace, které by mohly nastat, ale právě Nashville nám vyšel jako ten tým, kde je největší šance odchytat co nejvíce zápasů a třeba i přechytat Juuseho Sarose. I proto jsme vybrali Nashville, kde bude snad ta brankářská situace vyrovnaná. Samozřejmě pak bude chytat ten, kdo bude chytat líp," je Rittichovi jasné.

V přípravě se pro něho ale novou smlouvou nic nemění. "Je super, že už se tím teď nemusím stresovat, ale nevím, zda by mi to mělo nějak extra pomoct v tréninku. Ta chuť do tréninku by měla vycházet z každého automaticky sama, protože to děláme všichni pro sebe a kdo nechce, ten asi nebude mít moc úspěchů. Já chuť do tréninku rozhodně mám," ujišťuje osmadvacetiletý brankář.

Připravuje se - podobně jako každý rok - s trenérem brankářů Janem Dršatou. "Zase to máme pestré a velice náročné. Makáme a snažím se co nejlépe připravit, abych v té sezoně předvedl co nejlepší výkony a co nejvíc mi to lepilo. Proběhly i nějaké ledy, ale spíš jsme teďka na suchu, abych měl sílu a pak ji dokázal využít na ledě," uzavírá David Rittich.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto nhl.com

Štítky Sport, hokej, NHL, Nashville, Rittich, Nashville Predators, David Rittich, National Hockey League, trénink, SPORT INVEST International, a.s., Calgary Flames

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský brankář David Rittich mění v NHL dres, na výročí svatby podepsal roční smlouvu v Nashvillu | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.