Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlavský odchovanec David Rittich mění působiště v NHL, nově bude chytat v Torontu

Jihlavský hokejový brankář David Rittich poprvé mění dres v rámci NHL. Těsně před uzávěrkou přestupů se z Calgary Flames přesouvá do jiného kanadského klubu Toronta Maple Leafs.

Za českého gólmana poslalo Toronto do Calgary volbu v třetím kole draftu 2022. Osmadvacetiletý Čech, který během pětiletého působení za Calgary odchytal v NHL 130 zápasů, se po sezoně stane nechráněným volným hráčem a bude si moci hledat nové působiště. Ještě, než se tak stane, však dostane v Torontu šanci zabojovat o Stanley Cup, který je hlavním cílem aktuálně nejlepšího kanadského týmu ligy.

Maple Leafs se k angažování Ritticha rozhodli po nepříznivých informacích ohledně stavu jejich brankářské jedničky Frederika Andersena, který byl o víkendu umístěn na listinu dlouhodobě zraněných hráčů. 

Ohodnoť článek

Foto SN | Zdroj nhl.cz

Štítky David Rittich, Toronto Maple Leafs, NHL, přestup, National Hockey League, Calgary Flames, Stanley Cup, Frederik Andersen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský odchovanec David Rittich mění působiště v NHL, nově bude chytat v Torontu | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.