Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dukla udolala Slavii v prodloužení a vrací se do čela tabulky

Dukla z pondělního zápasu se Slavií, podobně jako naposledy s Kladnem, bere dva body za výhru. Vyrovnaný duel dospěl do prodloužení, kde ve prospěch celku z Vysočiny rozhodl a výhru 4:3 zajistil Tomáš Harkabus. Jihlava se vrací na první místo prvoligové tabulky, s dvoubodovou ztrátou jsou za ní seřazeny Vrchlabí, Kladno a Třebíč.

Dukla šla brzy do vedení, přečíslení v 5. minutě zkušeně využil Harkabus a zakončující Pekr. O chvíli později bylo vyrovnáno, Šmerhovu ránu, tečoval jeden z hostujících obránců. Pražané pak Jihlavu zatlačili a v 15. minutě se znovu radovali po pohotové střele Vampoly. Gólově bohatou první třetinu pak uzavřel jihlavský Jiránek z mezikruží - 2:2.

Ve druhé třetině pohrdl tutovkou hostující Pekr, a tak šla Slavia do vedení, kdy se ve skrumáži prosadil Kružík. Krátce po startu třetí třetiny však Dukla vyrovnala, samostatný únik precizně zakončil Illéš. I přes několik přesilovek v závěru zůstalo skóre nezměněno a zápas dospěl do prodloužení. V něm pak přečíslení hostů zakončil Harkabus, čímž zajistil pro Duklu zajistil druhý bod.

HC Slavia Praha - HC Dukla Jihlava 3:4 po prodl. (2:2, 1:0, 0:1 - 0:1)    

Branky a nahrávky: 8. Šmerha (Vampola, Jeřábek), 15. Vampola (Šmerha, Vlček), 36. Kružík (Poletín, Kafka) – 5. Pekr (Harkabus, Dundáček), 20. Jiránek (Eliáš, Illéš), 44. Illéš, 63. Harkabus (Fronk). 

Rozhodčí: Wagner, Zavřel – Horažďovský, Maštalíř. 

Slavia: Málek – Barák, Sedlák, Veber, Buchta, Krejčí, Novák, Jeřábek – Vlček, Vampola, Šmerha – Ondráček, Poletín, Kružík – Kafka, Pšenička, Všetečka – Tomica, Šteiner, Doležal.

Jihlava: J. Brož – Dundáček, Kolář, Černý, Strejček, Bilčík, Eliáš, Dvořák – Čachotský, Skořepa, Havránek – Jiránek, Fronk, Illéš – Harkabus, Zadražil, Pekr – V. Brož, Lichanec, Juda.

Ohodnoť článek

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Slavia Praha, první liga, hokej, HC Dukla Jihlava, HC Slavia Praha, Tomáš Harkabus, Rytíři Kladno, SK Horácká Slavia Třebíč, HC Stadion Vrchlabí, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla udolala Slavii v prodloužení a vrací se do čela tabulky | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.