Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tříbodové loučení s podzimem. Vysočina si ze zamlžené Olomouce přivezla cennou výhru 2:1

Fotbalová Vysočina se oklepala z posledních dvou vysokých proher a na závěr podzimu si připsala velmi cennou výhru 2:1 na hřišti olomoucké rezervy. Díky třem bodům se Jihlava posunula se na průběžné sedmé místo neúplné tabulky.

Ani jeden z týmů nevstupoval do zápasů s zářivou formou a kvalitnímu fotbalu příliš nenahrávaly ani klimatické podmínky. V husté mlze si oba celky těžko vytvářely brankové příležitosti. Kvůli počasí se zápas dokonce na chvíli přerušil, rozhodčí však po poradě s lavičkami nechal hru pokračovat. Rozruch v jinak nezáživném prvním poločase způsobil brankář hostů Soukup, který ve 42. minutě vápně fauloval útočníka Olomouce. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Zlatohlávek a bezpečně proměnil.  

Jihlavu to ale nezlomilo. Po osmi minutách druhé půle se mohla naopak radovat, když se v nepřehledné situaci nejlépe zorientoval Tureček a z bezprostřední blízkosti překonal gólmana domácích. Obrat pak dokonal v 67. minutě Selnar, jeho rána z rohu vápna se totiž po nedohodě domácích obránců zakroutila až do sítě. Hanáci mohli vyrovnat, po dalším kontaktu ve vápně následovala druhá penalta pro domácí, tentokrát však Zlatohlávek napálil míč pouze do tyče.

SK Sigma Olomouc B - FC Vysočina Jihlava 1:2 (1:0)

Góly: 43. Zlatohlávek (pen.) – 53. Tureček, 67. Selnar.

Rozhodčí: Ulrich – Matoušek, Bureš. Diváci: 200.

Olomouc B: Stoppen – Slavíček, Bednár, Poulolo, Vepřek – Langer, Grygar (73. Fiala) – J. Sedlák (85. Šíp), Košťál (46. Uriča), Sláma (62. Hadaš) – Zlatohlávek. 

FC Vysočina: Soukup – Křišťál, Vedral, Gabriel, Peřina - Piško, Lacko - Ogiomade (46. Fila), Tureček, Selnar (90+1. Zahradník) - Araujo-Wilson (46. Tall). 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Sigma Olomouc, druhá liga, fotbal, FC Vysočina Jihlava, SK Sigma Olomouc, podzim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tříbodové loučení s podzimem. Vysočina si ze zamlžené Olomouce přivezla cennou výhru 2:1 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.