Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vysočinu čeká v pátek záchranářský souboj proti Třinci

Jihlavu čeká náročnější zápasové vytížení. Po 4 dnech od posledního zápasu v Líšni doma v pátek od 16:00 přivítá Třinec a zápas to bude nesmírně důležitý. Jedná se totiž o bitvu dvou týmů, které jsou namočeny v sestupových vodách. Pokud Vysočina vyhraje, odrazí se směrem ke klidnému středu tabulky.

Jihlava nevstoupila do jarní soutěže příliš dobře. Po úvodní remíze s posledním Vyšehradem, přišly tři porážky v řadě. Naposledy na Velikonoční pondělí od Líšně 2:0. Vysočina se propadla až na sestupové pozice, kde má spolu s Táborskem a Blanskem po 16 bodech. O bod více má páteční soupeř z Třince, který stejně jako Vysočina neoplývá dobrou formou. Na jaře uhrál Třinec pouhé dva body, když naposledy remizoval na domácím hřišti s pražskou Duklou 2:2.

V podzimním měření sil na hřišti Třince přineslo Jihlavě nejvyšší vítězství v sezóně 0:5! Tehdy vstřelil Vedral 2 branky. Mezi střelce se zapsali také Štefánek s Turečkem a Smejkalem. Třinec se tehdy krčil na posledním místě! Po vysoké porážce odvolali v Třinci trenéra a na jeho místo přišel bývalý trenér pražských „S“ František Straka! Jak to již bývá u jeho trenérských angažmá, dokázal hned mužstvo zvednout a neprohrál v sedmi po sobě jdoucích zápasech, když čtyři vyhrál a ve třech remizoval.

Nejlepší střelcem Ocelářů je levý obránce Jan Javůrek (4 góly), kterého dobře znají jihlavští fanoušci. Honza odehrál v dresu Jihlavy dvě předchozí sezóny a vrátí se tak v dresu hostů do známého prostředí.

Vysočině bude chybět kvůli karetnímu trestu levý obránce Horák.

Třinec je pro Vysočinu oblíbený soupeř. Jihlava vyhrála posledních 7 vzájemných duelů! Poslední porážka s oceláři se datuje až do roku 2010. Třinec vyhrál z 9 utkání na hřišti Jihlavy pouze jediné!  Podaří se navázat na 7 výher po sobě jdoucích a připíšeme si 8 vítězství v řadě nad Třincem? Podaří se Jihlavě zlomit nepříznivou jarní bilanci a poprvé vyhraje?

Zápas můžete sledovat zde na youtube.

Ohodnoť článek

Foto FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Třinec, druhá liga, fotbal, Kraj Vysočina, Jihlava, Líšeň, Velikonoční pondělí, Jan Javůrek, František Straka, okres Tábor, Vyšehrad, Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočinu čeká v pátek záchranářský souboj proti Třinci | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.