Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Holky a kluci z Vysočiny opět pojedou na olympiádu. Vlajkonošem výpravy bude slavný rodák Patrik Eliáš

Neděle 22. ledna bude na zimním stadionu v Hradci Králové patřit zahajovacímu ceremoniálu Zimní olympiády dětí a mládeže. Své zástupce tam bude mít i náš kraj. Naši výpravu povede slavný hokejista a rodák z Třebíče Patrik Eliáš. Ten také ponese vlajku.

O medaile bude v zimních střediscích Špindlerův mlýn a Vrchlabí i na sportovištích v Nové Pace a Trutnově bojovat 82 mladých sportovců z Vysočiny za podpory 27 trenérů a tří vedoucích výprav.

Jubilejní dvacátý ročník Olympiády dětí a mládeže se uskuteční v Královéhradeckém kraji. Ten se hostitelské role ujal už podruhé, poprvé se zde největší multisportovní akce České republiky konala již v roce 2006.

Na programu desáté zimní edice nechybí tradiční sporty jako lední hokej, krasobruslení, alpské lyžování či biatlon a zařazena je také disciplína pro handicapované sportovce.

„Mladí sportovci z celé České republiky poměří své síly a zhodnotí intenzivní přípravu v celkem 10 sportech," vyjmenovala Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina.

V zimě je Vysočina úspěšnější 

Kraj Vysočina bude mít zastoupení ve většině olympijských disciplín s výjimkou běžeckého lyžování zrakově postižených a chlapecké kategorie v krasobruslení. „V zimních sportech se nám obecně daří více než v těch letních, a proto věřím, že holky a kluci z Vysočiny zabojují na olympiádě o cenné kovy. Přeji našim sportovcům mnoho úspěchů, ale také spokojenosti s předvedenými výkony,“ popřál výpravě z Vysočiny radní Kraje Vysočina pro školství, mládež a sport Jan Břížďala.

Zimní olympiáda dětí a mládeže se v Královéhradeckém kraji uskuteční v termínu od 22. ledna 2023 do 26. ledna 2023. 

Ohodnoť článek

Foto nhl.com | Zdroj Kraj Vysočina, olympijskytym.cz

Štítky olympiáda, sport, zima, výprava, reprezentace, děti, vlajkonoš, Patrik Eliáš, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Holky a kluci z Vysočiny opět pojedou na olympiádu. Vlajkonošem výpravy bude slavný rodák Patrik Eliáš | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.