Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Přijďte si dnes zasportovat na jihlavské náměstí. V nabídce je třeba nadživotní stolní fotbal, kubb či mölkky

Dnešní den bude na jihlavském Masarykově náměstí patřit akci Sportujeme s VŠPJ, kde si může veřejnost zkusit například stolní fotbal v nadživotní velikosti. Sportovní program se v podvečerních hodinách přesune do budovy Vysoké školy polytechnické (VŠPJ).

Akce na Masarykově náměstí začíná v 11 hodin, a to turnajem středních škol v lidském stolním fotbálku, ve kterém se středoškolské týmy utkají o putovní pohár a lístky na rozlučku se stadionem HC Dukla Jihlava Grand finále – Díky, legendo.

„Po slavnostním vyhlášení vítězů středoškolského klání za účasti rektora VŠPJ Václava Báči, zástupců města Jihlavy a Kraje Vysočina bude následovat od 13:30 turnaj institucí. V něm změří své síly zaměstnanecký i studentský tým z VŠPJ s protivníky z jihlavského magistrátu a krajského úřadu," představuje program mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk. 

Po skončení turnaje si budou moci zahrát stolní fotbal v nadživotní velikosti od 15:30 do 17:00 také všichni zájemci z řad široké veřejnosti.

Znáte kubb či mölkky? 

Kromě toho akce Sportujeme s VŠPJ nabídne i jedinečnou možnost vyzkoušet si celou řadu dalších sportovních disciplín. Zástupci všech věkových kategorií včetně té nejmladší se tak mohou těšit na horolezeckou stěnu, hokej, baseball, softball, taekwondo, kubb či mölkky.

Programem na náměstí však 5. ročník Sportujme s VŠPJ nekončí. „V podvečerních hodinách můžete navíc zavítat do budovy VŠPJ a zjistit, jak jste na tom s kvalitou vašeho pohybu a pohybového ústrojí. Od 18 do 19 hodin bude v tělocvičně probíhat měření kvality pohybu prostřednictvím monitorovacího systému Qualisys. Tento unikátní systém, kterým je vybavena učebna pohybových aktivit, dovede prostřednictvím 3D kamer, rovnovážné plošiny a speciálního software diagnostikovat kvalitu pohybu a svalovou aktivitu v průběhu pohybových činností," dodává k programu mluvčí Daněk. 

Dnešní akce Sportujme s VŠPJ je pro všechny účastníky zdarma. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vysoká škola polytechnická Jihlava | Zdroj Město Jihlava

Štítky sport, pohyb, náměstí, fotbal, nadživotní, VŠPJ, Jihlava, stolní fotbal, Vysoká škola polytechnická Jihlava, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, Václav Báča, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přijďte si dnes zasportovat na jihlavské náměstí. V nabídce je třeba nadživotní stolní fotbal, kubb či mölkky | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.