Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihlavák Krpálek postupuje do finále! Minimálně stříbrná medaile v judu je tak jistá

, aktualizováno 30. července 2021, 11:50

Už je jisté, že judista a olympijský vítěz z Ria, zároveň rodák z Jihlavy Lukáš Krpálek bude na letošní olympiádě v Tokiu nejhůř stříbrný. Český judista v semifinále váhové kategorie nad 100 kilogramů dnes dopoledne porazil domácího Japonce Hisojaši Harasawu, když po téměř osmi minutách nasadil osoto-gari. Ve finále bude čelit Gruzínci Guramu Tušišvilimu.

Třicetiletý český reprezentant porazil o rok mladšího protivníka po téměř osmi minutách boje, kdy se mu v takzvaném zlatém skóre povedlo získat wazari. Zopakoval proti Harasawovi triumf z finále mistrovství světa 2019. Ve finále Krpálek narazí na Gruzínce Gurama Tušišviliho, který zdolal Tarlana Bašajeva z Ruska.

Krpálek si při jistotě zisku druhé olympijské medaile upevnil pozici nejúspěšnějšího českého judisty v historii. Třicetiletý Krpálek má šanci navázat na pět let starý triumf v Riu de Janeiro v kategorii do 100 kilogramů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky judo, Lukáš Krpálek, LOH, Tokyo, finále, judista, Rio de Janeiro, Letní olympijské hry 2021, Jihlava, olympijské hry, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavák Krpálek postupuje do finále! Minimálně stříbrná medaile v judu je tak jistá | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.