Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

U Velké Bíteše havaroval omilostněný vrah Kajínek. Svým Mercedesem lehce zranil dva lidi

Omilostněný dvojnásobný vrah Jiří Kajínek měl v sobotu odpoledne dopravní nehodu u Velké Bíteše. Svým Mercedesem naboural do osobního vozidla, čímž způsobil lehká zranění obou osob v něm jedoucích.

Omilostněný vězeň jel v sobotu po jedné hodině odpoledne svým Mercedesem po silnici ve směru od obce Ořechov na Velkou Bíteš na Žďársku. „Při projíždění zatáčky přejel do protisměru a došlo ke střetu s automobilem Škoda Roomster s přívěsem,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová„Přívěs byl nárazem odmrštěn mimo komunikaci. Mercedes narazil ještě do směrového sloupku a zůstal stát v silničním příkopu,“ dodala.

Při havárii utrpěl zranění řidič vozidla Škoda a jeho spolujedoucí manželky, kteří byli zdravotnickou záchrannou službou převezeni do nemocnice. Kajínkovi se nic nestalo. Policité u řidičů provedenou dechovou zkouškou požití alkoholu před jízdou nezjistili. Na vozidlech vznikla předběžně vyčíslená škoda za více než 300 tisíc korun.

Deník Blesk informoval, že kamarád zraněných měl o Kajínkovi prohlásit, že "jel jako dobytek", což dvojnásobný vrah, který v roce 2017 dostal milost od tehdejšíáho prezidenta Miloše Zemana, pro iDnes.cz popřel. „Rozhodně jsem nejel jako dobytek. Žádní svědci nehod nejsou. Tedy alespoň já o žádných nevím. Je to nešťastná událost. Mrzí mě to. Nejpodstatnější je, aby byli všichni v pořádku.“

Když Zeman Kajínkovi udělil milost, stanovil zkušební dobu na sedm let. V té se Kajínek nesmí dopustit žádného trestného činu. Pokud by ji porušil, o jeho dalším osudu by rozhodovala hlava státu, tedy aktuálně prezident Petr Pavel.

Dopravní nehodu policisté stále šetří. „Tuto nehodu vidím na přestupek. I kdyby to měl být trestný čin, tak je to pořád skutek z nedbalosti, a tím on tu podmínku neporuší,“ vysvětlil pro Blesk advokát Jan Černý. Případem by se musel zabývat soud. „Ten by to vyhodnotil, informaci předal Hradu, kde by věc posuzoval Petr Pavel,“ dodal.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michael Daněk | Zdroj Policie ČR, iDnes.cz, Blesk

Štítky Jiří Kajínek, nehoda, zranění, Velká Bíteš, Ořechov, Žďársko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Velké Bíteše havaroval omilostněný vrah Kajínek. Svým Mercedesem lehce zranil dva lidi | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.