Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Celníci na D1 zastavili Bulhara, který pašoval cigarety. Dále našli 40 litrů neznačeného alkoholu

Pracovníci Celního úřadu pro Kraj Vysočina v pondělí 27. března odhalili muže z Bulharska, který neplatil pokuty a nelegálně přepravoval cigarety. Za poslední měsíc také v několika provozovnách objevili neznačený alkohol.

Celníci z Vysočiny si během své pondělní služby na dálnici D1 vytipovali ke kontrole dodávkové vozidlo Iveco s bulharskou imatrikulací, které následně podrobili kontrole v areálu celního úřadu u exitu 112.

„Dva Bulhaři převáželi na přívěsném vozíku další dodávku, a na dotaz hlídky, zda vezou také alkohol, cigarety, nebo jiné zboží podléhající zákazům či omezením, řidič odpověděl, že nic takového nepřeváží. Po otevření vozidla z autopřepravníku ovšem celníci v úložném prostoru pod sedačkou spolujezdce nalezli větší množství cigaret. Celkem se jednalo o 51 kartonů různých značek.  K vlastnictví cigaret se doznal spolujezdec řidiče, který uvedl, že je veze do Německa," popisuje mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina Richard Zeman.

Jelikož nepředložil doklady prokazující jejich zdanění, byly mu cigarety zajištěny a muži byla vyměřena spotřební daň ve výši téměř 42 tisíc korun.

Jel bez dálniční známky 

To však nebyl jediný prohřešek, který měl Bulhar „na kontě". Během další kontroly celníci zjistili, že řidič vozidla neměl zakoupenou elektronickou dálniční známku a z evidence Celní správy vyplynulo, že se jedná již o několikáté porušení. „Hlídka proto pojala důvodné podezření, že se řidič bude i v budoucnu vyhýbat přestupkovému řízení a přistoupila k uložení kauce ve výši deset tisíc korun, kterou řidič na místě uhradil a k tomu dlužných čtyři a půl tisíce korun za předchozí spáchané dopravní přestupky," dodal Zeman s tím, že v tomto případě řidič zaplatil své nedoplatky dobrovolně, a celníci tak nemuseli přikročit k zákonné možnosti zadržení registrační značky vozidla nebo zabránění v pokračování v jízdě přiložením takzvané botičky.

Celníci z Vysočiny během března navštívili také několik provozoven, kde zjistili pochybení. Šlo o neznačený alkohol. Ten objevili v Třebíči, Ledči nad Sázavou a Velké Bíteši.  „Zajistili celkem 40 litrů lihovin, které nebyly opatřeny kontrolní páskou a zároveň nebylo prokázáno jejich zdanění," uvedl závěrem mluvčí celního úřadu na Vysočině. 

Ohodnoť článek

Foto Celní úřad pro Kraj Vysočina | Zdroj Celní úřad pro Kraj Vysočina

Štítky celní, správa, celník, kontrola, zadržení, cigarety, alkohol, nelegální, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Celníci na D1 zastavili Bulhara, který pašoval cigarety. Dále našli 40 litrů neznačeného alkoholu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.