Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kokain z Prahy do Jihlavy. Další dávka se na Vysočinu už nedostala, drogoví dealeři skončili v cele

Kriminalisté z Jihlavy minulý týden překazili obchody povedené čtveřici mužů, kteří prodávali kokain. Drogu dováželi z Prahy, při dopadení kriminalisté u mužů našli více než 30 gramů drogy.

„Na stopu podezřelé čtveřice se kriminalisté dostali perfektní operativní činností a precizním prověřováním. Minulý týden provedli ve spolupráci se speciální policejní jednotkou Dukovany zákrok v prostoru čerpací stanice na jihlavském úseku dálnici D1, kam dva z podezřelých přijeli ve večerních hodinách ve směru od Prahy. Muže důvodně podezřelé ze spáchání trestné činnosti policisté zadrželi. Jeden z nich je třiatřicetiletý cizinec ze země Balkánského poloostrova, druhý je osmadvacetiletý cizinec z východní Evropy. Oba u sebe měli drogu kokain, celkově se jednalo o množství přes 30 gramů,“ uvedla k události Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Kriminalisté uvedené množství drogy zadrželi a následně budou podrobeny expertíze na speciálním policejním pracovišti. Dále provedli prohlídku vozidel. Zadržené cizince policisté odvezli na jihlavské oddělení, kde byli umístěni do cel.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jejich trestní stíhání. „Oba cizinci byli obviněni ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Josef Dufek, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality.

Kokain pro sebe i zákazníky 

Muži měli svoje role jasně rozdělené. Starší z cizinců je obviněn z toho, že v několika desítkách případů prodal, převážně v Praze, druhému obviněnému muži kokain, ten pak drogu dovážel do Jihlavy a distribuoval. Osmadvacetiletý cizinec takto získal desítky gramů kokainu.

„Drogy následně prodával jednačtyřicetiletému muži z Jihlavska, který kokain využíval pro svoji potřebu a z části prodával čtvrtému obviněnému, šestatřicetiletému muži z Jihlavska, který kokain zároveň nakupoval i od jednoho z obviněných cizinců. Následně drogu distribuoval dalším lidem na různých místech Jihlavy a dále také v Brně,“ dodala mluvčí Kroutilová.

Zbývající dva obviněné muže kriminalisté zadrželi na různých místech Jihlavy. A jak se ukázalo, nešlo o žádné začátečníky, co se týče páchání trestné činnosti. Jednačtyřicetiletý muž byl v minulosti za drogovou trestnou činnost již soudně trestán. „Obviněn byl ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a hrozí mu až desetiletý pobyt za mřížemi. Šestatřicetiletý muž je obviněný ze spáchání přečinu. Případ kriminalisté dále vyšetřují,“ řekla mluvčí policistů.

Za přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy lze uložit trest odnětí svobody až na pět let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky droga, obchod, dealer, kokain, distribuce, zadržení, kriminalisté, dálnice, D1, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kokain z Prahy do Jihlavy. Další dávka se na Vysočinu už nedostala, drogoví dealeři skončili v cele | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.