Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Recidivista se opakovaně zkoušel dostat do jihlavského kulturáku. Ukradl tam alkohol za šest tisíc korun

Téměř šestitisícovou škodu způsobil čtyřiadvacetiletý muž, který se opakovaně vkradl do jihlavského kulturního domu. Rozhodně nešlo o žádného nováčka, co se týče páchání trestných činů. Tento muž je totiž až do roku 2025 v podmínce.

O druhém pokusu o vloupání se policie dozvěděla v pondělí 13. března po osmé hodině večer, na místo se ihned po oznámení vydala hlídka.

Muže, který z místa utíkal, zadrželi. „Policisté provedli šetření, podezřelého muže odvezli na oddělení, kde byl umístěn do cely. Místo činu policisté ohledali a zadokumentovali. Zjistili, že muž poškodil uzamčené dveře, odcizit se mu nic nepodařilo vzhledem k rychlému dopadení. Šetřením policisté dále zjistili, že to nebyl jeho první pokus,“ uvedla Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

V polovině února se muži totiž podařilo v nočních hodinách za použití násilí do sálu dostat, odcizil několik lahví alkoholu a způsobil škodu za bezmála šest tisíc korun.

Policisté čtyřiadvacetiletému muži na základně shromážděných důkazů sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. „Jedná se o muže, který byl za majetkovou trestnou činnost již v minulosti soudně trestán. Naposledy mu byl uložen podmíněný trest odnětí svobody se zkušební dobou až do roku 2025. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení,“ dodává Kroutilová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky vloupání, kulturní, dům, zloděj, policie, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista se opakovaně zkoušel dostat do jihlavského kulturáku. Ukradl tam alkohol za šest tisíc korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.