Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lhostejnost a bezohlednost. Chodci v Pelhřimově přecházeli před houkající sanitkou, pacient musel počkat

K těžko pochopitelnému projevu lhostejnosti a bezohlednosti došlo v polovině února na křižovatce v Pelhřimově. Chodci zde nedbali houkajícího sanitního vozu, který převážel pacienta k ošetření, a v klidu přecházeli po přechodu.

Když je zelená, tak jdu. Podobně zřejmě přemýšlela žena, která 16. února odpoledne vstupovala na přechod pro chodce na křižovatce ulic Průběžná a Humpolecká v Pelhřimov. Nijak ji nezvyklalo ani to, že přímo před ní musel zastavit sanitní vůz. Sice na chvíli zaváhala, ale poté pokračovala v pohybu vpřed, načež ji následovali další chodci z obou stran silnice.

„S podobnými případy se naši záchranáři samozřejmě setkávají, nicméně incident, ke kterému došlo na přechodu pro chodce v Pelhřimově, je pro nás jen těžko pochopitelný,“ komentuje situaci tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina Petr Janáček„Každá taková situace je pro naše řidiče vždy nepříjemná a stresující,“ dodává.

Podle Janáčka se s největší pravděpodobností jednalo o posádku, která transportovala do nemocnice pacienta s neurologickými obtížemi. Zákon přitom ukládá, že chodec nesmí vstupovat na přechod pro chodce nebo na vozovku, přijíždějí-li vozidla s právem přednostní jízdy. Pokud se již na přechodu nachází, musí neprodleně uvolnit prostor pro projetí těchto vozidel.

Obsahem videozáznamu se zabývá i policie. „Ze záznamu vyplývá podezření, že se strany chodců došlo ke spáchání přestupku na úseku dopravy, za který jim hrozí pokuta do 2 500 korun,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Lébrová.

„Rádi bychom apelovali na všechny chodce, aby byli maximálně obezřetní a před vstupem do vozovky se přesvědčili, zdali mohou přejít, aniž by ohrozili sebe i ostatní účastníky provozu,“ apeluje Petr Janáček.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook / ZZS Kraje Vysočina

Štítky Pelhřimov, doprava, ZZS Kraje Vysočina, sanitní vůz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lhostejnost a bezohlednost. Chodci v Pelhřimově přecházeli před houkající sanitkou, pacient musel počkat | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.