Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ženu znásilnil na odlehlém místě za Jihlavou. Na pomoc naštěstí přispěchali policisté

Traumatický zážitek má za sebou žena, která se o uplynulém víkendu stala obětí znásilnění. Naštěstí se jí podařilo utéct a díky všímavému svědkovi přišla rychlá pomoc. Agresora krátce po činu zadržela policie, nyní mu hrozí až deset let vězení.

Žena se se šestadvacetiletým mužem seznámila v Jihlavě. Pozdě večer autem odjeli k areálu firem v nedalekém Červeném Kříži. „Tam ji muž odvlekl na opuštěné místo a začal ženu přes její odpor nutit k sexuální aktivitě. Když odmítala uposlechnout, začal jí vyhrožovat a prosazovat si svoji vůli za použití násilí a své fyzické převahy, čemuž se žena bránila. Sexuální násilí se jí následně podařilo ukončit a dala se na útěk," řekla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

V té době už jí na pomoc spěchali policisté. Ženský křik totiž uslyšel svědek a zalarmoval hlídku, která se tam právě v té době nacházela. „Ženě poskytli bezpečí a nezbytnou pomoc. Měla drobná poranění," doplnila další informace Jana Kroutilová. 

Muž nebyl střízlivý

Na místě stále byl i útočník. Ze šetření vyplynulo, že zde došlo ke spáchání trestného činu. Policisté muže zadrželi a ženu odvezli na oddělení. Při dechové zkoušce policisté zadrženému naměřili hodnotu kolem půl promile alkoholu. 

Případ převzali jihlavští kriminalisté. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého šestadvacetiletého muže, který byl obviněn ze závažného mravnostního trestného činu. K jednání se doznal.

„Za trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ dodal vedoucí oddělení obecné kriminality Jakub Pivoňka.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky policie, sexuální, útok, vězení, Červený Kříž, Jihlava, násilí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženu znásilnil na odlehlém místě za Jihlavou. Na pomoc naštěstí přispěchali policisté | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.