Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Balkánec hodlal podplatit dálničního policistu kvůli přetížené dodávce, hrozí mu až šest let vězení

Hodně vedle šlápnul cizinec, který se snažil podplatit dálniční policisty s cílem vyřešit tak svůj dopravní přestupek. Možnost odjet s přetíženým vozidlem chtěl vykoupit třemi sty eury, místo toho strávil noc na policejní celu a dále mu hrozí mu až šestiletý pobyt za mřížemi.

K případu došlo v pondělí 20. února v odpoledních hodinách, kdy policisté kontrolovali na 117. likometru dálnice D1 ve směru na Brno dodávkové vozidlo VW Crafter a zjistili, že je přetíženo o více než dvě tuny. „Řidiči uložili pokutu, kterou na místě neuhradil s tím, že nemá platební prostředky,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová s tím, že mu řečeno, že odjet může až po snížení hmotnosti vozidla na povolenou mez.

Situaci se ale jednačtyřicetiletý řidič pokusil vyřešit jinak. „Přinesl k policejnímu vozidlu srolovanou písemnost, ve které měl ukryté bankovky, a eura vysypal na sedačku. Dal najevo, že je všechno v pořádku a vracel se k dodávce s tím, že bude v jízdě pokračovat,“ kroutí hlavou Kroutilová. Reakce policistů byla rychlá a rozhodně ne podle představ cizince. Řidiče zadrželi a převezli na jihlavské policejní oddělení, kde byl umístěn do cely. K provedení nezbytných úkonů byl na oddělení převezen také jeho spolujedoucí.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání cizince ze země Balkánského poloostrova. „Jednačtyřicetiletý muž byl obviněn z trestného činu podplácení spáchaného vůči úřední osobě,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Po provedení všech nezbytných procesních úkonů byl cizinec ze zadržení propuštěn. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestný čin podplácení lze uložit trest odnětí svobody až na šest let.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj Policie ČR

Štítky úplatek, dálnice, přetížení, cizinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Balkánec hodlal podplatit dálničního policistu kvůli přetížené dodávce, hrozí mu až šest let vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.