Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Školáka u jihlavského Cityparku přepadl osmnáctiletý mladík, okradl ho o peníze. Lupič už je ve vězení

Nepříjemné chvíle zažíval školák v Jihlavě během uplynulé soboty. Okradl ho totiž osmnáctiletý mladík, který má za sebou i jinou trestní minulost. Loupež se stala u obchodního centra Citypark na Hradební ulici.

Nezletilý chlapec se v uvedený den před 17. hodinou náhodně potkal s mladým mužem, který ho oslovil. „Tento mladík školákovi z ruky vytrhl peníze s pohrůžkou násilím a odešel. Ke zranění chlapce nedošlo. Po přijetí oznámení zjistili policisté popis podezřelého muže a začali po něm okamžitě ve městě pátrat. Prověřování závažného případu převzali jihlavští kriminalisté. Na základě operativního šetření se jim v krátké době podařilo získat poznatky k podezřelému a již druhý den ho ve večerních hodinách v Jihlavě vypátrali,“ sdělila Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Policisté osmnáctiletého mladíka zadrželi a byl umístěn do policejní cely. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání. „Osmnáctiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ řekl Josef Dufek, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Jak se během vyšetřování ukázalo, obviněný muž byl v minulosti již opakovaně odsouzen za různorodou trestnou činnost, potrestán byl i za obdobný trestný čin. „Naposledy byl odsouzen vloni na podzim k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou na dva roky,“ připomněla Kroutilová.

Mladík poté putoval do vazby a následně do vězení. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za zvlášť závažný zločin loupeže lze mladému muži uložit trest odnětí svobody až na deset let.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky napadení, loupež, krádež, peníze, školák, podmínka, policie, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školáka u jihlavského Cityparku přepadl osmnáctiletý mladík, okradl ho o peníze. Lupič už je ve vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.