Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kriminalisté překazili obchody čtyřem dealerům pervitinu. Dvojice žen drogy prodávala i v Jihlavě na Březinkách

Další úspěšně vyřešený případ mají na svém kontě jihlavští kriminalisté, kteří tento týden dopadli čtveřici drogových dealerů. Šlo o dva muže a dvě ženy. Ti pervitin k distribuci získávali na různých místech republiky.

Dvě ženy a dva muži byli dopadeni v úterý 24. ledna v jednom z bytů v krajském městě, tam si pro ně přišli policisté ze speciální jednotky.

„V bytě jsme provedli domovní prohlídku,“ dodal Jan Janura, komisař oddělení obecné kriminality s tím, že kriminalisté zajistili krystalickou látku a dále marihuanu. Zajištěné drogy budou podrobeny expertíze na odborném policejním pracovišti. Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání mužů ve věku osmatřicet a šestatřicet let. „Oba muži byli obviněni ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Josef Dufek, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality.

Dodal, že starší muž nebyl v oblasti prodeje drog žádným nováčkem. „V souvislosti s prodejem drog od loňského roku již stíhán. Dále byl v minulosti opakovaně odsouzen převážně za majetkovou trestnou činnost a odpykal si i nepodmíněné tresty odnětí svobody,“ dodal Dufek. Stejný muž byl navíc vloni na podzim potrestán podmíněným trestem se zkušební dobou na pět let. Také druhý obviněný muž byl v minulosti již soudně trestán.

I ženy už stály před soudem 

„Ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy jsou obviněny také ženy ve věku šestadvacet a sedmadvacet let. Obě byly v minulosti již soudně trestány za různorodou trestnou činnost,“ dodává k ženám Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Muži jsou obviněni z toho, že distribuovali dalším lidem na různých místech v Jihlavě pervitin, nejčastěji v lokalitě sídliště Březinova. Starší z nich předával drogy také druhému obviněnému muži, ten od něj získal pervitin v desítkách případů.

„Drogy distribuovaly ve městě také obě ženy. Pervitin mladší z žen poskytla někdy i jako protihodnotu za oblečení. Starší z obviněných žen prodávala drogy mimo jiné i dalším dvěma obviněným. Také obviněné ženy poskytly dalším lidem pervitin v několika desítkách případů. Tento týden ukončili prodej drog čtveřici při zákroku jihlavští kriminalisté,“ dodala Kroutilová.

Osmatřicetiletý muž byl vzat do vazby a následně ho policisté eskortovali do vězení. Zbývající tři obvinění jsou stíháni na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. 

„Za přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy lze uložit trest odnětí svobody až na pět let,“ vyčíslila závěrem Kroutilová.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté překazili obchody čtyřem dealerům pervitinu. Dvojice žen drogy prodávala i v Jihlavě na Březinkách | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.