Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nenapravitelný a nepoučitelný. Sotva muž opustil vězení, začal zase krást a podvádět

Nenapravitelný je devětatřicetiletý muž, který v minulých dnech skončil za mřížemi. Krátce poté, co ho pustili z vězení, začal zase s krádežemi a podvody. Navíc si nedělá příliš starostí se zákazem řízení a zákazem pobytu na Jihlavsku.

Muže zadrželi policisté minulý týden ve večerních hodinách na Jindřichohradecku, kam odjel s podvodně získaným autem. O několik dní dříve si totiž vozidlo v Telči půjčil od jeho majitele s tím, že mu ho za chvíli vrátí a přislíbil kompenzaci.

Odjel a už se neozval

Majitel se už ale auta nedočkal a muže nemohl sehnat. Místo toho zloděj jezdil, kam potřeboval. Protože neměl peníze na naftu, rozhodl ji ukrást. V Jemnici si vyhlédl odstavené auto a pokusil se pohonné hmoty odčerpat. To se mu nepodařilo a jeho snažení nakonec definitivně překazil majitel auta. Zloděj utekl. 

Krádež auta v Telči majitel nahlásil na policii. Policisté začali po zlodějovi a autě pátrat. Byli úspěšní a pachatel skončil v cele. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání devětatřicetiletého muže.

„Zadržený muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže ve stádiu pokusu, přečinu podvodu a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekl vedoucí oddělení obecné kriminality Jakub Pivoňka.

Vězení opustil v září

Obviněný byl v minulosti již mnohokrát soudně trestaný za různou trestnou činnost, navíc nesmí řídit motorová vozidla a nesmí pobývat na Jihlavsku. Opakovaně byl ve vězení, brány věznice naposledy opustil vloni v září.

Krátce po propuštění z výkonu trestu se ale muž opět vrátil k porušování zákona. V druhé polovině prosince v Telči ukradl neuzamčenou dodávku s klíčky uvnitř, se kterou odjel na Táborsko. Tam na polní cestě zapadl, auto v terénu nechal a zmizel.

Další krádež auta

„Svou dráhu pokračoval krádeží v obci na Táborsku. Opět odcizil neuzamčené osobní auto a odjel. Majiteli v tomto případě vznikla škoda také na věcech z oblasti lesnictví a rybářství. Ukradené vozidlo si muž částečně přestříkal a věci vyložil. Krátce nato ho dopadli policisté," doplnila další informace policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Kradené vozy získali zpátky jejich majitelé. Kriminalisté zahájili trestní stíhání muže a oba případy dále vyšetřovali, muži to ale k přehodnocení jeho jednání nestačilo a pokračoval v další trestné činnosti.

„Dal jasně najevo, že nemá v úmyslu s protiprávním jednáním přestat. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho poté odvezli do věznice. Za mřížemi může zůstat až pět let," dodala Jana Kroutilová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky policie, krádež, podvod, vězení, auto, Telč, Jihlavsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nenapravitelný a nepoučitelný. Sotva muž opustil vězení, začal zase krást a podvádět | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.