Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Kontroly na D1. Policie ráno pokutovala řidiče kamionů, kteří parkovali tam, kde neměli

Policisté z dálničního oddělení ve Velkém Beranově, celkem pět hlídek, se dnes brzy ráno zaměřili na řidiče kamionů na dálnici D1. Kontroly prováděli od čtyř do sedmi hodin ráno a týkaly se hlavně způsobu parkování kamionů zejména v nočních hodinách a časných ranních hodinách, kdy je horní viditelnost.

Jak dnes řekla novinářům Dana Čírtková, mluvčí policistů, denně se totiž stává, že řidiči kamionů odstavují své jízdní soupravy na nájezdech a sjezdech z dálnice D1 nebo dokonce parkují přímo na dálničním tělese v prostoru připojovacích pruhů nebo na krajnici.

„Parkování kamionů na dálnici v místech, která nejsou určena k parkování, je velice nebezpečným jevem, který bezprostředně ohrožuje ostatní účastníky silničního provozu. Proto se na podobné kontroly zaměřujeme a budeme zaměřovat v rámci běžného výkonu služby i v dalším období,“ uvedl Jiří Chvátal, zástupce vedoucí Dálničního oddělení ve Velkém Beranově, který byl velitelem dnešní akce.

Velké riziko pro projíždějící řidiče 

Řidiči, kteří svoje kamiony zaparkují na místech, která k tomu nejsou určená, mohou být pro projíždějící řidiče, velkým rizikem. Protože špatně stojící jízdní soupravu mohou tito řidiči snadno přehlédnout, a pak snad dojde ke zbytečné a často i vážné dopravní nehodě. „Nehody pak omezují na dlouhé hodiny průjezdnost dálnice,“ upozorňuje mluvčí Dana Čírtková.

Policisté během dnešních ranních kontrol zjistili celkem 31 porušení právních předpisů. Všechna porušení se týkala špatného parkování. „Všechny tyto přestupky policisté vyřešili uložením blokové pokuty v příkazním řízení na místě. Řidiče policisté vyzvali, aby místo, kde nesprávně parkovali, opustili a zaparkovali jízdní soupravu na místě k tomu určeném tak, jak ukládá zákon o provozu na pozemních komunikacích,“ sdělila k výsledkům kontrol Dana Čírtková.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky parkování, dálnice, D1, kamion, dálniční, policie, pokuta, Velký Beranov, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Kontroly na D1. Policie ráno pokutovala řidiče kamionů, kteří parkovali tam, kde neměli | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.