Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cizinec v Jihlavě zaměstnal hasiče i policii. V centru města zapálil kontejnery, skončil v cele

Jihlavští policisté řešili v pondělí 9. ledna krátce po půlnoci zapálení dvou kontejnerů na odpad v Bezručova a následně v ulici Jana Masaryka. Z pátrání po vandalovi, který měl toto na svědomí, vyplynulo, že zapálení nádob na odpad má na svědomí šestašedesátiletý cizinec.

V obou případech na místo vyjeli hasiči a také policisté. „Provedeným šetřením vzniklo podezření na úmyslné zapálení kontejnerů. Policisté zahájili prověřování, spolupracovali se strážníky a vytěžili také kamery. Zjistili informace k popisu podezřelé osoby a začali po muži ve městě pátrat. V časných ranních hodinách podezřelého nalezli strážníci městské policie. Jednalo se o šestašedesátiletého cizince. Podezřelého muže policisté zajistili a byl umístěn do cely,“ informovala novináře Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Šestašedesátiletý vandal zapálením prvního kontejneru poškodil ještě další tři kontejnery, která stály poblíž, k tomu byla poškozená i zeď. 

„Celková škoda byla předběžně vyčíslena na čtyřicet tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví, případ v současné době dále prověřují,“ dodala Kroutilová.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Jihlava | Zdroj Policie ČR

Štítky žhář, vandal, požár, kontejner, odpad, centrum, policie, hasiči, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec v Jihlavě zaměstnal hasiče i policii. V centru města zapálil kontejnery, skončil v cele | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.