Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Desítky stížností na pyrotechniku a opilé lidi nebo nález granátu. Silvestrovská noc očima krajských policistů

Celkem 64 oznámení musela během silvestrovské noci řešit policie na Vysočině. Šlo zejména o používání zábaní pyrotechniky, rušení nočního klidu a problémy s agresivními opilými lidmi. Oproti loňsku ale bylo zásahů o něco méně, jako relativně klidnější hodnotí konec roku i záchranáři.

V době od včerejší šesté hodiny večer do dnešních časných ranních hodin přijali krajští policisté 64 nejrůznějších oznámení. „Byly to stížnosti kvůli používání zábavní pyrotechniky, rušení nočního klidu, policie řešila i problémy s agresivními opilými lidmi a také nález granátu,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová. Meziročně bylo zásahů o něco méně, když loni to bylo 80 oznámení.

Ve čtyřech případech museli policisté odvézt člověka na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. „Policisté řešili například vzájemné napadání tří mužů dnes před třetí hodinou ráno v podniku ve Žďáru nad Sázavou," informovala Kroutilová. V sobotu kolem 18. hodiny zasahovali policisté v obci Bítovčice na Jihlavsku, opilý muž skončil na protialkoholní záchytné stanici. Policisté také řešili nález munice v katastru Stříteže na Třebíčsku. „Přivolaný policejní pyrotechnik granát zajistil a odvezl k odborné likvidaci. Dále řešili policisté jednu dopravní nehodu," popsala mluvčí.

V přímé souvislosti s oslavami nového roku ošetřili záchranáři 10 pacientů, před rokem jich bylo 17. Polovinu z nich tvořily úrazy způsobené pádem. „Dále v naší péči skončily tri osoby po fyzickém napadení a do nemocnice bylo nutné transportovat dva pacienty intoxikované alkoholem. Co se týče úrazů způsobených zábavní pyrotechnikou, tak v letošním roce nemusela naše záchranka řešit ani jeden,“ uvedl tiskový mluvčí krajských záchranářů Petr Janáček.

Jak vyplývá z přehledu jejich zásahů, hasiči zasahovali od sobotního večera do dnešního rána u pěti požárů a jednou asistovali při ohňostroji, a to ve Svratce na Žďársku. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hornipodrevnicko.cz

Štítky ČR, hasiči, policie, zdraví, zábava, Nový rok, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desítky stížností na pyrotechniku a opilé lidi nebo nález granátu. Silvestrovská noc očima krajských policistů | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.