Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté zachránili muže na invalidním vozíku, který spadl ze schodů v zamčeném domě

Policisté z Náměště nad Oslavou ve čtvrtek pozdě večer osvobodili ze zamčeného domu pětasedmdesátiletého muže na invalidním vozíku. Ten předtím spadl na schodech a sám si nedokázal pomoci.

Vše začalo nálehavým telefonátem ženy, která ve čtvrtek před půlnocí požádala policejní hlídku o pomoc jejímu invalidnímu bratrovi, který žije sám v Náměšti nad Oslavou a měl spadnout ze schodů s invalidním vozíkem. „Po pádu jí ještě stačil odeslat ze svého mobilu SMS a následně od ní přijmout hovor, jenže pak se odmlčel a ona měla vážnou obavu o jeho život a zdraví,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Vzhledem ke zdravotnímu stavu muže bylo jasné, že sám si pomoci nezvládne. Policejní hlídka se s oznamovatelkou a jejím synem dostavila na místo události. Žena odemkla garáž, od níž měla klíč a vpustila hlídku na dvůr v zadní části domu. Prosklené vstupní dveře do domu však byly zamčené a zevnitř nikdo na volaní neraguje. Policie tak musela použít teleskopický obušek k rozbití skla a otevření dveří. Násilně se pak hlídka musela dostat i přes další zamčené dveře.

„Pod schodištěm za kuchyní nalezli nehybně ležícího muže vedle jeho invalidního vozíku. Zjevně otřesený muž byl sice při vědomí, ale utrpěl při pádu viditelné poranění hlavy a ruky,“ popisuje Čírtková. Policisté na místě muži pomohli a zvedli ho z podlahy. Jeho sestra na místo přivolala zdravotnickou záchrannou službu, jejíž posádka provedla na místě nezbytné vyšetření a následně ho odvezla k dalšímu vyšetření do třebíčské nemocnice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto svobodapohybu.cz | Zdroj Policie ČR

Štítky pomoc, invalida, Náměšť nad Oslavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté zachránili muže na invalidním vozíku, který spadl ze schodů v zamčeném domě | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.