Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na auto spadla větev, jeho řidič poté narazil do stromu. Dnes jsme kvůli nehodám posílili hlídky, říká policie

V Kraji Vysočina kolem půlnoci začalo sněžit, na řadě míst je složitá dopravní situace a řidiči bourají. To se stalo třeba i v Žirovnici na Pelhřimovsku, kde se po nárazu do stromu zranili dva lidé.

Oznámení o této dopravní nehodě přijali policisté krátce po 9. hodině, stala se v Nádražní ulici. „Na střechu osobního vozidla Audi spadla ze vzrostlého stromu větev, poté vozidlo narazilo do stromu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče a jeho spolujedoucí, kteří byli zdravotnickou záchrannou službou převezeni do nemocnice. Při dechové zkoušce jsme požití alkoholu nezjistili. Policisté dopravní nehodu šetří," informovala novináře mluvčí Michaela Lébrová s tím, že komunikace byla po incidentu průjezdná se zvýšenou opatrností. 

Cestování po Vysočině dnes vyžaduje velkou opatrnost, řidiči by svou jízdu měli přizpůsobit aktuálnímu počasí. „Dodržujte bezpečnostní vzdálenost, pozor na namrzlé vozovky, zejména na mostech a lesních úsecích. Dále připomínáme, že je nutné před jízdou řádně očistit vozidlo. Samozřejmostí by měly být zimní pneumatiky," doplnila Lébrová. 

Z důvodu zvýšeného počtu dopravních nehod je dnes na silnicích kraje zvýšený počet policejních hlídek, které řeší dopravní nehody.  

Počasí ale nepůsobí problémy jen v dopravě. Řada domácností na Pelhřimovsku zůstala bez proudu, počasí komplikovalo také železniční dopravu. 

Zhruba od půlnoci na Vysočině poměrně intenzivně sněží. Čerstvý sníh komplikuje nejen cestování v našem kraji. Řada domácností se ocitla bez elektřiny. Výpadek na Vysočině postihl Pelhřimovsko.

Kvůli sněžení mají více zásahů nejen policisté a zdravotníci, ale i hasiči. Ti do terénu od rána vyjíždějí i kvůli popadaným stromům a větvím, které brání plynulému provozu. 

Na Vysočině v noci poměrně intenzivně sněžilo, to se podepsalo na situaci v dopravě. Policie i hasiči od rána půlnoci vyjížděli k několika dopravním nehodám, kvůli vyproštění kamionu je uzavřena komunikace na I/23. Jde o úsek Náměšť nad Oslavou a...

Na řadě míst stály ráno uvízlé kamiony, od dnešní půlnoci se stalo už několik nehod. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, větev, strom, počasí, sníh, kalamita, doprava, policie, Žirovnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na auto spadla větev, jeho řidič poté narazil do stromu. Dnes jsme kvůli nehodám posílili hlídky, říká policie | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.