Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V listopadu na silnicích Vysočiny zemřel jeden člověk. Celkem se stalo 413 nehod

V listopadu zemřel při dopravních nehodách na silnicích v Kraji Vysočina jeden člověk, loňský listopad byl na Vysočině bez obětí dopravních nehod. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 28 životů. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK.

Celkem se během listopadu stalo 413 nehod, což je o 50 více než loni. Při nehodách byli dva lidé těžce zraněni, 79 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 33,78 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Podle informací ČTK se smrtelná nehoda stala 6. listopadu v Dukovanech na Třebíčsku. Zemřel při ní řidič, který sjel s autem mimo silnici a narazil do budovy. Mezi oběťmi nehod byl původně i cyklista nalezený mrtvý na Havlíčkobrodsku. Podle mluvčí policie Dany Čírtkové ale pitva prokázala jeho zdravotní problém ještě před tím, než spadl z kola.

Záchranné složky vyjížděly dnes po 17. hodině k tragické nehodě, během které zemřel řidič v autě po nárazu do budovy. Událost se stala v Dukovanech na Třebíčsku.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo pátek 11. listopadu, celkem 29.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tomáš Kaser

Štítky úmrtí, statistika, nehoda, automobilová, listopad, 2022

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V listopadu na silnicích Vysočiny zemřel jeden člověk. Celkem se stalo 413 nehod | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.