Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Incident před derby mezi Jihlavou a Třebíčí. Fanoušek musel dvěma mužům odevzdat klubové triko

Uplynulá neděle patřila v Pelhřimově hokejovému derby třebíčské Slavie s jihlavskou Duklou. Vítězství si nakonec odvezli hokejisté z Třebíče. A tam se také týden předtím odehrál incident mezi fanoušky týmů. Ten nyní šetří policie.

„V neděli 13. listopadu přijali policisté ve večerních hodinách oznámení o napadení mladého muže ze strany dvou hokejových fanoušků, ke kterému došlo v Třebíči,“ sdělila k případu za policii její mluvčí Jana Kroutilová.

Incident naštěstí skončil bez zranění napadeného muže, přišel ale o svoje tričko. Prověřování případu převzali třebíčští kriminalisté. „Na základě prověřování se nám podařilo oba podezřelé muže vypátrat,“ řekla Miluše Vostalová, zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality s tím, že tričko, kterého se podezřelí muži při činu zmocnili, vydali a policisté jej zajistili. Tričko si následně převzal zpět jeho majitel.

Až deset let ve vězení 

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání dvou mužů z Třebíčska. Muži, oba ve věku šestadvacet let, byli obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

A co se na benzince v Třebíči vlastně stalo? Vyšetřování ukázalo, že tam přijel mladý muž, který měl na sobě tričko v barvách svého hokejového tým. To se ale nelíbilo jiným dvěma mužům, kteří v tu dobu byli společně s dalšími lidmi opodál. „Šestadvacetiletí muži jsou obviněni z toho, že přišli k autu, ve kterém řidič seděl, otevřeli dveře a pod pohrůžkami nutili řidiče sundat si tričko. Napadený muž se snažil bránit, čelil i fyzickému nátlaku a nakonec z důvodu obavy z dalšího útoku tričko vydal, teprve potom mohl odjet,“ popsala Kroutilová nedělní rozepři.

Kriminalisté případ dále vyšetřují. Za trestný čin loupeže lze uložit trest odnětí svobody až na deset let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky incident, hádka, násilí, výhružka, triko, loupež, hokej, derby, policie, Jihlava, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Incident před derby mezi Jihlavou a Třebíčí. Fanoušek musel dvěma mužům odevzdat klubové triko | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.